Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lakásbérlésnél kérhetem-e a...

Lakásbérlésnél kérhetem-e a tulajdonost, hogy ideiglenesen jelentsen be? Saját lakásom (már) nincs és most lakcím nélküli lakos vagyok?

Figyelt kérdés
2011. márc. 28. 10:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Azért mert a Cég székhelye még be lehet és be kell jelenteni.
2011. márc. 28. 10:49
 12/30 anonim ***** válasza:
77%
Max azt lehet csinálni, hogy felajánlod, hogy akkor jelentsen be máshova, pl magához és a leveleidet majd átadja neked.
2011. márc. 28. 10:50
 13/30 anonim ***** válasza:

Mi már a 4. albérletünkben lakunk, sehol nem engedték, hogy bejelentsük, mint lakcímet, hisz a tulaj nem adózott utána és nem akart bajt magának, így a mostani címünkön is olyan, mintha itt sem laknánk.

Férjemmel hivatalosan két külön címen lakunk.

2011. márc. 28. 11:24
 14/30 anonim ***** válasza:
Nem fog bejelenteni.A fizetésnek ehhez semmi köze,attól,hogy valaki be van az ingatlanomba jelentve,miért kellene adóznom?Azért nem jelentik be az albérlőket,mert a kényszerkijelentés fogalma ma már nem létezik,illetve létzezik,csak a tulajdonos van hátrányban.Tehát ha én az albérlőmet kiakarom jelenteni,annak utána járnak,hogy ténylegesen elköltözött-e,mert ha nem akkor szó sincs kijelentésről.Majdnem hogy jogai vannak,a bejelentett személynek.Na ezt akarják elkerülni,valahol joggal.
2011. márc. 28. 11:44
 15/30 A kérdező kommentje:
így viszont a bérlőnek nincs semmilyen joga?!
2011. márc. 28. 11:52
 16/30 anonim ***** válasza:

nincs. sajnos túl sok a suttyó, csaló albérlő, és ezért a tulajok óvatosságból inkább nem jelentenek be senkit.

nekünk is van kiadva lakásunk, szerencsére eddig egyetlen albérlő sem próbálkozott be ilyesmivel.

nem is engednénk, mert nem tudjuk, hogy ki ő, csak futólag ismerem, nem tudhatom, hogy mikor lép le fizetés nélkül, vagy mikor próbál meg élni a "jogaival".

szóval azt kell mondjam, h így jártál. ha szeretnél bejelentett lakcímet, akkor keress olyan lakást, amit hivatalos papírokkal adnak ki, viszont az drágább.

2011. márc. 28. 12:06
 17/30 A kérdező kommentje:

:(

azért köszönöm mindenkinek

2011. márc. 28. 12:27
 18/30 anonim ***** válasza:
84%

nem KELL bejentenie,főleg ha nem adózik

utánam adózik,ez fix,kérdezte is hogy akarok e bejenetkezni ideiglenesre,2ezer lett volna összesen,de én nem akartam feleslegesen

tulajdoni lap násolat már nem kell,csak ő meg te meg a személyes irataitok

2011. márc. 28. 12:41
 19/30 anonim ***** válasza:
Ha be vagyok jelentve, akkor ellenőrizhetik, és mivel ők féltek egy adóhivatali ellenőrzéstől, ezért nem akarták engedni. Így minden feketén ment, nem jelentkezhettembe. Egy korábbi kérdezőnek írom.
2011. márc. 28. 14:05
 20/30 anonim ***** válasza:
78%
engem mindig atb.asztak az alberloim. senkit nem jelentek be pont ezert. ha valakinek nem tetszik,akkor keres mas alberletet. ennyi. nagyon sok a szemet alberlo, soha nem is fogok bejelenteni senkit.
2011. márc. 28. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!