Hány fokos esti/nappali hőmérsékletig szoktatok fűteni?
Függ a lakás fekvésétől is (mennyire süti be a nap).
Nappal 22, éjjel 20 van nálunk.
Hát én két helyen lakom :)
Otthon nappal 20 este levesszük 20alá és vastag takaróval alszunk. (hétvégente vagyunk itt)
A panelben nem állítható távfűtéses és 10en van na ott éjjel nappal 28-29 fok van ,sokszor van nyitva a ablak miatta alig lehet bírni, pazarlás.....
Azt hiszem egyikőtöknél sem tudnék élni, mert nálam télen 14-16 fok szokott lenni (tehát mondjuk nappal 13-14, este 15-16). Csak úgy tudok elaludni ha érzem a hideg levegőt, plusz kizárólag a saját testhőmérsékletem melegével élek, ha az is sok akkor már kevésbé takarózok be. A takaró sem túlzás, kb 2 cm vastag.
Úgyhogy nálam a nyár a húzós, amikor nem lehet 22-25 fok alá vinni a szoba hőmérsékletét, az alvás is megnehezített. Még várok egy kicsit, de ha az éjszakai hőmérséklet eléri kint a 10 fokot, onnantól kezdve nyitott ablak télig. Félreértések elkerülése miatt: nincs gond a fűtéssel vagy a számlákkal, csak a komfortérzet hidegben működik.
Előző:
egy pincében 12 fok van :-)
Gyerek van?
Én panelban lakom, szabályozható fűtéssel.
Délnyugati fekvésű, azaz délután fűtés nélkül, nyitott ablak mellett 26-27 fok van! Ennyit számít, hogy majdnem a teljes fal ablak, közel 10 fokot melegít a lakáson.
Amikor már nem süt be a nap - ez most 5 óra körül van -, akkor becsukom az ablakot. Este pedig bekapcsolom egy kicsit a fűtést és behúzok minden függönyt, így reggelre kb. 20 fokra hűl le a lakás.
10:30 vagyok: gyerek nincs, és földszinten élek, és csak az én szobám hideg. Vagy a hőháztartásom rossz, vagy jól tűröm a szélsőséges időjárást.
Kb 18 fok az, ami már kellemetlen, és onnantól valamilyen hűtésbe kezdek. Más meg 18 fokban még fázik és onnan kezd el csak fűteni.
Most itt kb 17-18 fok van a napsütés miatt, de pólóban ülök és nyitva vannak a szobaajtók hogy érezzem hogy húz át a hideg levegő az enyémből a többibe. Házon kívül is már 2-3 hete csak póló+dzsekiben járok, és nem kellemetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!