Kinek hány éves a villanyórája?
Decembertől diktálom, mert sokalltam a számlát, de még csak most figyeltem fel rá, hogy 1962 illetve 1963-as gyártású!
Villanyóracserét hogyan kell kezdeményezni, ingyen lecserélik, vagy pénzbe kerül?
Nem biztos,hogy ingyen kicserélik. Az enyém is régi. Most kaptam tőlük egy AJÁNLOTT levelet. (nem simát,mint a számlák és felszólítások esetében).
Közlik,hogy lecserélik az órákat,a megadott időben köteles vagyok beengedni az embereiket. Aznap háromnegyed óráig nem lesz áram.
Mit gondoltok,mikor jönnek?
1911. szeptember 30.-án!
Elég időben értesítettek?
Erre van felesleges pénzük.
Felhívtam őket, azt mondták 2010-ben hitelesítették 2015-ig hiteles.
Csak épp mi erről nem is tudtunk semmit.
Rákérdeztem hitelesíteni fogják, vagy lecserélni 2015-ben, azt mondták valószínű, hogy lecserélni, ilyen öreg órákat.
Most direkt ezért kimentem megnézni. Két óránk van. Az egyik 1954-es, a másik 1956-os gyártási évű. Az a vicces a dologban, hogy a ház '80-ban épült. Tehát előtte nem tudom hol voltak ezek az órák.
Egyébként még rajtuk virít egy a szolgáltató 1999-es matricája.
Gondolom majd szólnak, ha le akarják cserélni. Pár éve lecserélték a vezérelt áramnak valami kapcsolóját (nem értek hozzá) egy műholdas vezérlőre. Kis doboz az elején színes ledek villognak és a tetején van egy kis tekercsből álló antenna, ami beáll magától a műholt irányába. Legalábbis így magyarázták. Nem is használjuk a vezérelt áramot, mégis ingyen lecserélték a régi mechanikust ilyenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!