Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Bojler savazás, hogyan, kivel?

Bojler savazás, hogyan, kivel?

Figyelt kérdés

Az új kb fél éve felszerelt bojler megint szarakodik - melegvízre állítva nehezen gyullad be, vagy csak nagyon meleg vízben zuhanyzom, vagy hidegben. Gondolom itt az ideje a savazásnak.

Kérdéseim: házilag érdemes-e megpróbálkozni vele? Kit hívjak, melyik szerelőt? (gázos, vizes, melyik?) Eléggé bizalmatlan vagyok velük szemben, a legtöbb kókler, vagy csak megígéri és nem jön el, stbstbstb.

Van valami hatékony megoldás erre a problémára (nem, nem a vízkő-ex-re gondolok...)? A vízcsapból is elég sok darabos vízkő van mindig a szűrőben...

2011. márc. 20. 15:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem túl fiatal a bojler még,hogy ennyire vízköves legyen?

Szerintem inkább maga a csőhálózat a ludas ebben.

2011. márc. 20. 15:22
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

fél évesen ez nagyon korai.

2-3-5 év után lehetne ilyenen gondolkodni.

sztem a víznyomással, vagy a nyomásszabályzóddal lehet gond.

ha fél éves a cucc, akkor garanciális, tehát márkaszerviz.

2011. márc. 20. 15:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Gondolom villanybojlerről van szó, savazni nem érdemes, le kell szedni a fedelét kivenni a fűtőszálat, kimerni a vízkövet, aztán új tömítéssel összeszerelni, az erős vízkövesedést okozhatja a kemény vízen kívül a túl magasra állított hőfok is.
2011. márc. 20. 16:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Milyen típusú boyler ez?

Házilag nem igen érdemes a savazással foglalkozni, szerelő kihívása javasolt...

Bár, a savazás amúgy (tapasztalatok szerint) van, hogy egy 10éves készüléknél sem kell...

Látatlanba nehéz lenne tanácsot adni, helyszíni szemle és felmérés lenne szükséges, de ha jól sejtem, akkor gázboylerről van szó (nem gyullad be), tehát csak szerelő szedje szét.

Ha kapok privát mailt, akkor tudok ajánlani egyet, ha Budapesten vagy környékén kéne a hibát javítani.

2011. márc. 20. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!