Gázbojlerünk 2 napja nem működik. A nyomás 0, a jelzőfény egy ideig zölden villog, aztán pirosan világít. Se fűtés, se meleg víz nincs a lakásban. Mit kéne tennünk?
2010. okt. 6. 18:03
1/8 anonim válasza:
És 2 napja vártok a csodára?!... 8-o
Hívjatok ki sürgősen egy GÁZSZERELŐT, a gázbojlert csak szakember szerelheti!!!
(B+ ehhez egy internetes fórumot kell megkérdezni, hogy "mit kéne tennünk"?!... Komolyan, megáll az eszem!)
2010. okt. 6. 18:13
2/8 anonim válasza:
szerelő
2010. okt. 6. 18:13
3/8 anonim válasza:
Szerintem annak a bojlernak (de inkább kazánnak) van egy használati útmutatója. Kikeresed azt a részt, ami azzal foglalkozik, hogy az öndiagnosztikai rendszer milyen hibákat milyen jelzéssel jelez. Ha megvan, akkor kövesd az utasításokat. Ha nincs szó erről benne, akkor a kazánt szépen áramtalanítod, gázcsapot elzárod és felhívod a területileg illetékes szervizt. Én nem várnék vele sokat, mert hétvégén éjjelente hideg lesz állítólag és fűtés nélkül nem lesz túl kellemes.
2010. okt. 6. 18:20
4/8 anonim válasza:
A víznyomásnak legalább 0,8 Bar-on kell lennie (a legtöbb cirkónál) különben letilt. Ha jól van bekötve, akkor az aljánál kell lennie egy szelepnek, amivel utána lehet tölteni vízzel, ha a eléri az üzemi nyomást (kiemelt színnel jelzik a mérőórán, akkor el lehet zárni a feltöltő szelepet, egy reset, és valószínűleg elindul.
Ha el is indul, a szivárgás okát érdemes keresni, kivéve ha utoljára csak 5-6 éve volt töltve a rendszer.
2010. okt. 6. 18:25
5/8 anonim válasza:
18:25! Nem vagyok szakértő, de ha nincs a fűtésrendszerben nyomás, attól a melegvíz rendszernek nem kellene működnie?
2010. okt. 6. 18:53
6/8 anonim válasza:
NEM
2010. okt. 6. 19:37
7/8 anonim válasza:
A válasz megírásának időpontja: tegnap 18:53
A kazánban mindig kell lennie egy minimális nyomásnak, mert a kombicirkók melegvíz ellátása közös a fűtéssel. A radiátorokat le lehet szedni, de előtte el kell zárni a szelepeket a kazánnál. :)
2010. okt. 7. 20:43
8/8 anonim válasza:
20:43! Köszi, nem tudtam. Én azt hittem teljesen függetlenek egymástól. Mindenesetre nem irigylem a kérdezőt, ha a falba/padlóba rejtett csövekből folyt el a víz a fűtésrendszerből.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!