Ilyen esetben hogyan osszuk be a pénzt?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy a családi kasszába befolyó pénz nem egy időpontban jön. Egyik hó elején másik pedig hó végén.
Általában úgy zajlik, hogy az egyikből csak a számlákat fizetjük. Abból szinte alig marad. Amíg megérkezik a másik, addig mindig kölcsön kell kérni ennivalóra.
A számlákkal is kicsit el vagyunk csúszva... vagyis mindig a határidő előtt kb 1 nappal fizetünk, emiatt nem tudom őket sehogysem "átcsoportosítani".
Sokat számolgattam és amikor papíron leírtam mindent ott mindig plusszban jöttünk ki mindent kifizetve, de a valóságban nem működik :(
2011. márc. 19. 17:39
1/4 anonim válasza:
Próbáld meg "felesben". Ehhez először készíts egy listát a fizetendő csekkekről, azok fizetési határidejéről és a kb. összegről. Nálam ez úgy néz ki, hogy az egyik adag fizetési határideje kb. 10-15-e között van, a másiké pedig 20-25-e közé esik. (A szolgáltatók a 2-3 napos csúszást még hallgatólagosan elfogadják). Ha ezzel szembeállítod a hó elején bejövő pénzed és a hó végén beérkezőt, akkor talán kiderül, hogy mindkettőből marad annyi, hogy a napi kaja is kijön belőle. Nem tudom, de egy próbát megér.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi! meg fogom próbálni :)
2011. márc. 19. 18:02
3/4 anonim válasza:
Kérdezd meg a szolgáltatókat, nem lehet e náluk a befizetési határidőt módosítani. Nálunk ez bevált.
4/4 anonim válasza:
A másikat osszátok be egy egész hónapra ennivalóra, így nem kell majd kölcsönkérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!