Sufnit mennyire tehetem közel a kerítéshez?
Üdülőövezetben lakunk (pontosabban most már vegyes, üdülő és lakó) és sufnit szeretnék építeni a kerítés mellé. Betonalap nélküli, és szilárd fal nélküli (OSB) lenne, tehát ha jó tudom nem engedélyköteles (építési). Milyen közel tehetem a kerítéshez? Legszívesebben teljesen mellé tenném, mert kicsi a telkünk, de persze ha van rá szabály, meg a szomszéd prüszköl akkor arrébb építem fel. De mennyivel? Nekem vki azt mondta, ha nem szilárd falú az építmény (tégla) akkor nem engedélyköteles, és tehetem a kerítés mellé közvetlenül.
??
Szerintem is kérdezd meg a szomszédot, hogy zavarja-e.
Egységes szabályozás erre szerintem nincs, a helyi önkormányzat építésügyi osztályától függ.
Én sem hinném, hogy építési engedély minden tyúkól után kéne.
Időben is változtatnak a szabályokon. Pl nálunk annak idején a garázsra csak úgy adtak építési engedélyt, hogy nem építhettünk a telekhatárra, csak attól valami 80 centivel beljebb. Mivel a garázs a telek sarkán van, így két oldalról is jó nagy területünk elveszett, mivel nincs 400nm az egész telek és ezen még van egy 120nm-es ház is.
Most meg egyre több helyen látom a környéken, hogy lakóházakat is simán a telekhatárra építenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!