Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Sufnit mennyire tehetem közel...

Sufnit mennyire tehetem közel a kerítéshez?

Figyelt kérdés

Üdülőövezetben lakunk (pontosabban most már vegyes, üdülő és lakó) és sufnit szeretnék építeni a kerítés mellé. Betonalap nélküli, és szilárd fal nélküli (OSB) lenne, tehát ha jó tudom nem engedélyköteles (építési). Milyen közel tehetem a kerítéshez? Legszívesebben teljesen mellé tenném, mert kicsi a telkünk, de persze ha van rá szabály, meg a szomszéd prüszköl akkor arrébb építem fel. De mennyivel? Nekem vki azt mondta, ha nem szilárd falú az építmény (tégla) akkor nem engedélyköteles, és tehetem a kerítés mellé közvetlenül.

??

2011. márc. 15. 15:54
 1/3 anonim ***** válasza:
A vki-nek igaza van, de ha jót akarsz, és jóban vagy a szomszéddal, beszéld meg vele.Ha nem vagytok jóban, akkor úgyis beleköt, akárhová teszed.
2011. márc. 15. 16:02
 2/3 gfero ***** válasza:
nem teheted a kerítés mögé legalább 0,5 méter kell hogy legyen és egy esőcsatornát se árt felszerelni hogy ne a szomszédhoz folyjon a víz a tetőről.az jó ha megbeszéled a szomszéddal de ha véletlenül eladja és más költözik oda akkor bele tud kötni
2011. márc. 19. 17:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem is kérdezd meg a szomszédot, hogy zavarja-e.

Egységes szabályozás erre szerintem nincs, a helyi önkormányzat építésügyi osztályától függ.

Én sem hinném, hogy építési engedély minden tyúkól után kéne.

Időben is változtatnak a szabályokon. Pl nálunk annak idején a garázsra csak úgy adtak építési engedélyt, hogy nem építhettünk a telekhatárra, csak attól valami 80 centivel beljebb. Mivel a garázs a telek sarkán van, így két oldalról is jó nagy területünk elveszett, mivel nincs 400nm az egész telek és ezen még van egy 120nm-es ház is.

Most meg egyre több helyen látom a környéken, hogy lakóházakat is simán a telekhatárra építenek.

2011. márc. 20. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!