Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi a megoldás? Pókok!

Mi a megoldás? Pókok!

Figyelt kérdés

Ismertek megbízható embert pókirtásra, vagy van valami ötletetek hogyan tarthatnám távol őket?

Tavaly ősz végén költöztünk kertes házba és rengeteg volt bent a pók, kicsi-nagy de egy fajta. Fekete, tömzsi, gyors mozgású, félelmetes kinézetű pókok, pókháló nincs, csak a földön-falon rohangásznak. Kint a kertben is rengeteg van belőlük, lehet hogy onnan jönnek be, de nem tudom hogy hol. Nekem sajnos pókfóbiám van úgyhogy teljesen kikészített a helyzet, de a férjem mondogatta, hogy régen üresen áll a ház, beköltöztek, majd ha látják, hogy mozgolódás van akkor elmennek. Jött a tél és elég jó lett a helyzet, alig láttuk őket de megint itt a jó idő és ők is előkerültek. Ma éjszaka mikor keltem a babámhoz 2 óriási rohangászott a szőnyegen, majdnem rájuk léptem. Olyan pánikroham jött rám, hogy több órába telt mire sikerült lenyugodnom de alig aludtam valamit utána. (Óriási lélekjelenléttel agyoncsaptam őket és bedobtam a WC-be, de kb 170 volt a pulzusom, rázott a hideg, folyt rólam a víz és remegtem, a férjem is felkelt, hogy megnyugtasson.)Itthon vagyok a babával, a földön játszik, nagyon félek, hogy megcsípik, rámásznak, meg egyáltalán ha csak rájuk gondolok ráz a hideg és felmegy a pulzusom. Nyáron kint a kertben sem fogom biztonságban tudni, nagyon szar érzés. A szüleim is kertes házban laknak de náluk SOHA nem láttam ilyen pókot a házban és a kertben sem sokat, tehát nem pusztán az a probléma, hogy nem vagyok szokva a kerthez.

Szóval nagyon örülnék h valakinek lenne ötlete, illetve ismer olyan jó szakembert aki rájönne, hogy hogy kerülnek ezek a dögök a házba, vagy hol a fészkük. Segítsetek!

2011. márc. 15. 08:37
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Na most elbizonytalanodtam, de találtam egy képet erről a pókról. Megnézetnéd a fiaddal, hogy erre gondolt-e? Köszönöm!

[link]

2011. márc. 15. 10:00
 12/19 A kérdező kommentje:

09:53

Köszönöm, akkor te átérzed a helyzetet:)

A héten megpróbálom felhívni az összes ilyet amit találok, nem tudom tudnak-e kezdeni velük valamit. Köszönöm a linket!

2011. márc. 15. 10:19
 13/19 anonim válasza:

ez szaladgál néha nálunk is.

mozgassatok meg mindent

pókirtókat meg hagyd

2011. márc. 15. 10:20
 14/19 anonim válasza:
vannak ultrahangos rovarriasztók is, nem tudom mennyire hatásos, de ha ennyire félsz lehet hogy érdemes lenne megpróbálni, hátha bejön és elűzi a bogarakat.
2011. márc. 15. 11:52
 15/19 anonim ***** válasza:
Ilyenek néha felbukkannak nálunk is, a sötétet kedvelik, jellemzően a szekrények mögül/alól jönnek elő, arra a részre kellene koncentrálni takarítás és irtás szempontjából.
2011. márc. 15. 12:11
 16/19 anonim ***** válasza:

Az ultrahangos riasztó nem ér semmit.(pest reject) Nálunk bent nincs pók,na de kint...tavaly nem mertem ki menni a kapun kívül,csak kocsival,mert egyszerűen az úton keresztbe szőttek nem kis pókok.Bent meg egerek voltak.Nem ért semmit a pest rejeckt,csak a ragasztó és az,hogy kész lett az alap rendesen(mármint eddig is volt alap,csak terméskő,mert meg akartam hagyni szépen,az egerek meg kifúrták és be jöttek,tehát be lett öntve betonnal kívül is az egész)

Szóval nálam az ultrahangos nem vált be egér ellen,de pók is van néha,de az csak az a hosszúlábú,vékony.Azoknak papucsfegyver :-) a többitől én is rettegek

2011. márc. 15. 15:15
 17/19 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy későn válaszolok, de sokan vagyunk egy gépre és csak most kaptam vissza. Igen ez az a pók.
2011. márc. 15. 18:25
 18/19 anonim válasza:
Sziasztok! Teljesen átérzem a helyzetedet! Én is arachnofóbiás vagyok, gyermekkorom óta rettegek a pókoktól! Ma reggel, amikor ágyaztam pont a párnám felöli részen egy összegubózott halott pókot sikerült felfedeznem! Először azt hittem, hogy csak egy fekete pöszmet, aztán egyre közelebb hajolva hozzá tisztán kivehetőek voltak a vastag lábai! Mondanom sem kell, micsoda „szép” érzéseket váltott ki bennem!! Ugráltam, sikítoztam.. Tudni kell, hogy a szobámat kívülről hatalmasra nőtt tujasor övezi, amiket előszeretettel szövik be a pókok, ennek következtében (szerintem ezért) pont az én szobámban van a legtöbb pók! Eddig is voltak pókok itt ott a földön, a falon.. De könyörgöm nem ekkorák, és nem az ágyamban!!!! Ez valami nagyon speciális faj lehetett!! Egyszer olvastam valahol, hogy életünk során több ezer pókot megeszünk álmunkban! Ezek szerint igaz lenne? Csak ennek a ma reggeli pókocskának nem sikerült volna, és véletlenül agyonnyomtam?? Wááá, még azóta is kiráz a hideg!! Szóval a mai megrázó eset után szántam rá magam, hogy teszek valamit az ügy érdekében! Ultrahangos pókirtókkal kapcsolatban jók a tapasztalataitok? Eléggé sokallom az árát, nem akarom potyára megvenni! De ha segít, befektetek rá, betelt a pohár nálam pókügyileg!!!!! Más bevált módszerre is nyitott vagyok, amivel nektek sikerült elűznie őket!
2011. máj. 5. 12:50
 19/19 A kérdező kommentje:
Most láttam az Aldi újságban ultrahangos pókriasztót 2 ezerért, de még nem jutottam el odáig. Tuti, hogy kipróbálom. Hozzánk nagyon közel vannak melegházak és veteményesek, szerintem onnan jönnek. A mieink sem benti pókok, nincs pókháló, semmi nyomuk, csak egyszerűen bejönnek kintről. Viszont már odáig eljutottam, hogy nem kapok sikítófrászt ha látok egyet, hanem lecsapom vagy felporszívózom és csak utána jön rám a hidegrázás. De ha az ágyamban lenne attól tuti kiborulnék.
2011. máj. 12. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!