Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi a megoldás? Pókok!

Mi a megoldás? Pókok!

Figyelt kérdés

Ismertek megbízható embert pókirtásra, vagy van valami ötletetek hogyan tarthatnám távol őket?

Tavaly ősz végén költöztünk kertes házba és rengeteg volt bent a pók, kicsi-nagy de egy fajta. Fekete, tömzsi, gyors mozgású, félelmetes kinézetű pókok, pókháló nincs, csak a földön-falon rohangásznak. Kint a kertben is rengeteg van belőlük, lehet hogy onnan jönnek be, de nem tudom hogy hol. Nekem sajnos pókfóbiám van úgyhogy teljesen kikészített a helyzet, de a férjem mondogatta, hogy régen üresen áll a ház, beköltöztek, majd ha látják, hogy mozgolódás van akkor elmennek. Jött a tél és elég jó lett a helyzet, alig láttuk őket de megint itt a jó idő és ők is előkerültek. Ma éjszaka mikor keltem a babámhoz 2 óriási rohangászott a szőnyegen, majdnem rájuk léptem. Olyan pánikroham jött rám, hogy több órába telt mire sikerült lenyugodnom de alig aludtam valamit utána. (Óriási lélekjelenléttel agyoncsaptam őket és bedobtam a WC-be, de kb 170 volt a pulzusom, rázott a hideg, folyt rólam a víz és remegtem, a férjem is felkelt, hogy megnyugtasson.)Itthon vagyok a babával, a földön játszik, nagyon félek, hogy megcsípik, rámásznak, meg egyáltalán ha csak rájuk gondolok ráz a hideg és felmegy a pulzusom. Nyáron kint a kertben sem fogom biztonságban tudni, nagyon szar érzés. A szüleim is kertes házban laknak de náluk SOHA nem láttam ilyen pókot a házban és a kertben sem sokat, tehát nem pusztán az a probléma, hogy nem vagyok szokva a kerthez.

Szóval nagyon örülnék h valakinek lenne ötlete, illetve ismer olyan jó szakembert aki rájönne, hogy hogy kerülnek ezek a dögök a házba, vagy hol a fészkük. Segítsetek!

2011. márc. 15. 08:37
1 2
 1/19 anonim válasza:

rendes takarítás a titka. ott tudnak elbújni ahol nincs mozgás.

szekrények mögött, ágyak alatt, szekrényekben.

tudom, hogy nehéz, de ha hetente 1x mindent, de tényleg mindent elhúztok, kiporszívóztok mérséklődni fognak az ilyen esetek.

itt a tavasz, tehát 100%ban , pláne kertesházban sosem irtod ki őket.

2011. márc. 15. 08:53
 2/19 A kérdező kommentje:
Minden tiszta a baba miatt, tényleg rendesen takarítok. És komolyan rettegek, úgy közlekedek a lakásban, hogy állandóan figyelem a padlót meg a falakat...
2011. márc. 15. 09:00
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
lehet kapni bio rovarírtót azthiszem biokiller a neve, az nem ártalmas a babának sem. Ha a házban találsz réseket repedéseket azokat fújd be vele, és a szobát ill. minden helyiséget a fal mentén körbe a szőnyeg alatt.
2011. márc. 15. 09:03
 4/19 anonim ***** válasza:
9.03-as vagyok újra, a fiam most mondja, hogy lehet Kabóca pók, ártalmatlan, de nézz utánna a neten.
2011. márc. 15. 09:07
 5/19 anonim ***** válasza:
Nálunk régen a hangya volt sok. Rendben volt a lakás, minden tiszta volt, de mégis egyre többen lettek. Domestossal az összeset megöltem. De mondjuk ez káros a babára ha belefekszik, belenyúl, utána a szájába veszi a kezét stb. Neten biztos találsz pókirtót.
2011. márc. 15. 09:10
 6/19 anonim ***** válasza:
0%
Itt nem a pókokkal van baj, hanem veled. Menj el egy pszichológushoz, és kezeltesd a fóbiádat.
2011. márc. 15. 09:32
 7/19 anonim válasza:

kertes házban mindig lesz pók, mint íram, de az se állapot, hogy ennyi rohangál a gyerkőc körül!

mindent megmozgatni, a szekrényeket is.

néha kipakolni stb.

így nem marad hova bújni , amit talál megöl.

én nem használnék vegyszereket, mert a babának az sem jó, akármilyen bio..

2011. márc. 15. 09:35
 8/19 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy velem van a baj és én reagálom túl (hol kezeltessem magam?), de ha egészséges lennék akkor sem szeretném ha a gyerekem körül több centis pókok rohangálnának.
2011. márc. 15. 09:47
 9/19 A kérdező kommentje:

09:03

Köszönöm, megnéztem a képeket és ez az a pók!!!! Mindjárt elolvasok róla mindent. Nagyon köszönöm!!!!

2011. márc. 15. 09:49
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Hu Kedves Kérdező, gyermekkorom borzalmait idézted fel. Nekünk egy régi házunk volt és ugyailyen pókok rohangáltak dögivel. Nem tudtuk őket kiírtani és ma is kiver a víz, ha eszembe jut, hogy mentem be minden reggel a fürdőszobába... az volt a központi rész, ahol a legtöbb volt. Nálunk sem anyu és sem apu nem félt a pókoktól így eszükbe sem jutott, hogy írtani kéne.

Nekem is pókfóbiám van, mai napig utálom őket, bármennyire is tudom, hogy nem ártalmasak (Mo-n nincs ilyen faj), de ettől függetlenül rettegek tőlük és engem is kiver a víz.

Egy ilyet találtam neked: [link]

Remélem sikerül kiírtani. Én is utáltam rettegésben éli, tudom mit érzel.

2011. márc. 15. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!