Mi a megoldás? Pókok!
Ismertek megbízható embert pókirtásra, vagy van valami ötletetek hogyan tarthatnám távol őket?
Tavaly ősz végén költöztünk kertes házba és rengeteg volt bent a pók, kicsi-nagy de egy fajta. Fekete, tömzsi, gyors mozgású, félelmetes kinézetű pókok, pókháló nincs, csak a földön-falon rohangásznak. Kint a kertben is rengeteg van belőlük, lehet hogy onnan jönnek be, de nem tudom hogy hol. Nekem sajnos pókfóbiám van úgyhogy teljesen kikészített a helyzet, de a férjem mondogatta, hogy régen üresen áll a ház, beköltöztek, majd ha látják, hogy mozgolódás van akkor elmennek. Jött a tél és elég jó lett a helyzet, alig láttuk őket de megint itt a jó idő és ők is előkerültek. Ma éjszaka mikor keltem a babámhoz 2 óriási rohangászott a szőnyegen, majdnem rájuk léptem. Olyan pánikroham jött rám, hogy több órába telt mire sikerült lenyugodnom de alig aludtam valamit utána. (Óriási lélekjelenléttel agyoncsaptam őket és bedobtam a WC-be, de kb 170 volt a pulzusom, rázott a hideg, folyt rólam a víz és remegtem, a férjem is felkelt, hogy megnyugtasson.)Itthon vagyok a babával, a földön játszik, nagyon félek, hogy megcsípik, rámásznak, meg egyáltalán ha csak rájuk gondolok ráz a hideg és felmegy a pulzusom. Nyáron kint a kertben sem fogom biztonságban tudni, nagyon szar érzés. A szüleim is kertes házban laknak de náluk SOHA nem láttam ilyen pókot a házban és a kertben sem sokat, tehát nem pusztán az a probléma, hogy nem vagyok szokva a kerthez.
Szóval nagyon örülnék h valakinek lenne ötlete, illetve ismer olyan jó szakembert aki rájönne, hogy hogy kerülnek ezek a dögök a házba, vagy hol a fészkük. Segítsetek!
rendes takarítás a titka. ott tudnak elbújni ahol nincs mozgás.
szekrények mögött, ágyak alatt, szekrényekben.
tudom, hogy nehéz, de ha hetente 1x mindent, de tényleg mindent elhúztok, kiporszívóztok mérséklődni fognak az ilyen esetek.
itt a tavasz, tehát 100%ban , pláne kertesházban sosem irtod ki őket.

kertes házban mindig lesz pók, mint íram, de az se állapot, hogy ennyi rohangál a gyerkőc körül!
mindent megmozgatni, a szekrényeket is.
néha kipakolni stb.
így nem marad hova bújni , amit talál megöl.
én nem használnék vegyszereket, mert a babának az sem jó, akármilyen bio..
09:03
Köszönöm, megnéztem a képeket és ez az a pók!!!! Mindjárt elolvasok róla mindent. Nagyon köszönöm!!!!

Hu Kedves Kérdező, gyermekkorom borzalmait idézted fel. Nekünk egy régi házunk volt és ugyailyen pókok rohangáltak dögivel. Nem tudtuk őket kiírtani és ma is kiver a víz, ha eszembe jut, hogy mentem be minden reggel a fürdőszobába... az volt a központi rész, ahol a legtöbb volt. Nálunk sem anyu és sem apu nem félt a pókoktól így eszükbe sem jutott, hogy írtani kéne.
Nekem is pókfóbiám van, mai napig utálom őket, bármennyire is tudom, hogy nem ártalmasak (Mo-n nincs ilyen faj), de ettől függetlenül rettegek tőlük és engem is kiver a víz.
Egy ilyet találtam neked: [link]
Remélem sikerül kiírtani. Én is utáltam rettegésben éli, tudom mit érzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!