Fem-uveg oldalfalas csaladi hazak, hamar felepithetoek? Mit tudtok errol? (ahol szinte nincs is kulso betonfal)
Lehet,hogy hamarabb felépül,de ilyenben lakni?
Hogy oldják meg a fűtést,világítást? Ki az,aki állandóan pucolja az üvegeket? Ha nincs minden ablakon földig érő függöny,akkor az egész életed a külvilág előtt zajlik. A függönyöket is elég macerás mosni!
Arról már nem is érdemes beszélni,ha véletlenül eltörik egy üveg,annak a pótlása sem gyors és nem is olcsó.
Én biztosan nem laknék ilyen házban.
Biztos, hogy hamarabb felépül, mint egy téglaház. Egyébként szerintem a fűtése nem gond, az üvegházhatás miatt ha kihúzol néhány függönyt, szinte csak a naptól teljesen átmelegszik. Nekünk (panelban) a szoba falának kb. a fele üveg, és amikor besüt a nap, ha le is kapcsoljuk a radiátort, jó meleg van, konkrétan melegebb, mint fűtéssel.
Ellenben nyáron sehogy nem tudsz védekezni a meleg ellen, hacsak nem valami überszigetelő ablakot rakatsz be, de az sem valami jó hőszigetelő. Igaz,amilyen házakat manapság építenek, még vastag hőszigeteléssel is meg lehet bennük sülni nyáron, ahhoz képest talán nem is olyan rossz.
Szerintem nálunk nem praktikus egy ilyen házat felépíteni. Inkább tőlünk északra indokolt, ahol sokat van hideg, de nyáron nincs túl meleg. Oda viszont kimondottan előnyös, mert hasznosítja a napenergiát :)
Ahha, A kep tel-viz idejen van alinken.
Tulajdonkeppen, ilyen hazakat lehet latni mediterran helyeken, es eszakon is.
Ha mediterran helyrol adtam volna linket, akkor talan azt reagaljak,h ez teli helyre nem valo. :)
Valo ez mindenhova, es az mondjak ezkre az uvcegekre, h a hoszigetelese k=5 alatt van! A legjobb szigetelt tegla, beton falak erteke k=9-16korul van,amik szinten A+os minositesuek!
:)
Ja,ezek draga uvegek.
nekem a takarítással lenne a legnagyobb bajom.
az, h belátnak nem zavarna, hiszen egy ilyen házat valami néptelen helyre érdemes építeni, mondjuk egy magas domb tetejére, ahol a panorámát is nézheted.
egyébiránt pedig nem élnék ilyen házban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!