Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért jó és rossz egy könnyűsz...

Miért jó és rossz egy könnyűszerkezetes ház?

Figyelt kérdés
Előnyökre ill. hátrányokra lennék kíváncsi egy normál, tégla építésű szemben. Előre is köszi!
2011. márc. 6. 20:47
 1/4 anonim ***** válasza:
50%
Előnye hogy olcsó és seperc alatt fel lehet építeni. Hátránya hogy szerkezetileg a stabilitása egy teszkós kempingsátorral vetekszik. Van pár profibb megoldás a könnyűszerkezetes házak építésénél is, de soha nem lesznek olyan tartósak mint egy hagyományos épület.
2011. márc. 6. 22:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez tapasztalat vagy csak úgy "látatlanban" mondod? Én hallottam jó dolgokat is, pl. sokkal jobb a szigetelése. Egyéb vélemény?
2011. márc. 7. 21:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Én magam nem laktam még könnyűszerkezetes házban, egyszer-kétszer ha jártam ilyenben életemben (nem népszerű Európában), de rengeteg videót láthattál már te magad is ahogy ezeket a házakat szelek komolyan megrongállják, egy tornádó meg fel is kapja őket. Nyílván hazánk nem az ilyen erős szelek vidéke, de tudjuk ugye hogy mindenre fel kell készülni, jobb ha nem éri az embert meglepetés. Ez a szigetelés relatív dolog, egy régi téglaépülettel szemben biztos hogy jobb a szigetelése, de a téglánál semmi nem tartja jobban a hőt, tehát ez gyakorlatilag lehetetlen hogy jobb legyen, másrészt a hőszigetelő anyagokon sokkal többminden múlik a burkolatokon, utólagos hőszigetelésen, stb.-n. Magyarán újkorában lehet hogy fel tudja venni a versenyt a téglaházakkal hőszigetelésben, még az is lehet hogy bizonoys tekintetben jobb, de 20-25 év múlva lehet újraszigetelni, ami nem biztos hogy megéri.
2011. márc. 7. 21:25
 4/4 anonim ***** válasza:

Hőszigetelése biztosan jobb. Itthon azért nem terjedt el, mert drága. Az USA-ban pont fordítva van: sok a faanyag, ezért olcsóbb, illetve gyorsan újra lehet építeni. Plusz, ha jól van összerakva, tartós. Meg könnyebb a szerelése is (áram, közmű, stb.)

A hagyományos tégla/szilikát pedig erősebb. Ennyi.

2011. márc. 7. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!