Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi az a mezőpanel, miből van,...

Mi az a mezőpanel, miből van, mi az összetétele, milyen vastag?

Figyelt kérdés
Sorház ha abból van építve, az milyen? Érdemes megvenni, vagy valami "papírházat" veszünk? Egészségre nem veszélyes?
2011. febr. 27. 19:19
 1/1 user válasza:

Remélem tudok segíteni, én kb.1 hónappal ezelőtt vettem ilyet. Előtte én is sokat érdeklődtem, mellékelem a kapott válaszokat:

-Utánanézve, a mezőpanel hőszigetelő képessége: K=0,57W/m2K, mely messze nem felel meg a mai követelményeknek.

Azaz mindenképp szigetelendő, hogy egy normál 0,3-as érték meglegyen.

-- az ilyen típusú külső falazat teljesen megfelel az igényeknek. Meg kell nézni milyen vastag a külső falazat és milyen a hő átbocsátási

tényezője. Ha nem éri el legalább egy 38 cm vtg porotherm falazat vagy egy

30 cm vtg ytong falazat értékét, akkor mindenképpen javasolt rá a külső hőszigetelés

-Elméletileg egy 26,5cm vastag, 5cm-es szigetelőréteget tartalmazó falról beszélünk. Az említett típusból többféle verzió készült, az általam említett a leggyakoribb. A külső betonréteg vastagsága kb. 6cm.

A gyenge pontok: födémek csatlakozásai, a gyárilag beépített szigetelőanyag minősége, külső beavatkozások (árnyika, tábla stb szerelés, esetleg gépészeti javítások) Ettől függetlenül az utólagos szigeteléssel feljavított külső falazat véleményem szerint megfeleően gazdaságosabbá teszi hosszú távon a lakást.

-Ezt eredetileg nem lakóépületek részére találták ki, de ez nem jelenti, hogy ne lenne jó maga az épület.

Az ilyen szerkezetek rákfenéi a csomópontok szoktak lenni. Ha nincs az épületen komoly repedés, ami szerkezeti hibára utal, akkor már "csak" a hőtchnika jelenthet gondot.

----Azt amelyiket vettem, azt 84-85 tájékán építették.

2012. ápr. 3. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!