Mi az a mezőpanel, miből van, mi az összetétele, milyen vastag?
Remélem tudok segíteni, én kb.1 hónappal ezelőtt vettem ilyet. Előtte én is sokat érdeklődtem, mellékelem a kapott válaszokat:
-Utánanézve, a mezőpanel hőszigetelő képessége: K=0,57W/m2K, mely messze nem felel meg a mai követelményeknek.
Azaz mindenképp szigetelendő, hogy egy normál 0,3-as érték meglegyen.
-- az ilyen típusú külső falazat teljesen megfelel az igényeknek. Meg kell nézni milyen vastag a külső falazat és milyen a hő átbocsátási
tényezője. Ha nem éri el legalább egy 38 cm vtg porotherm falazat vagy egy
30 cm vtg ytong falazat értékét, akkor mindenképpen javasolt rá a külső hőszigetelés
-Elméletileg egy 26,5cm vastag, 5cm-es szigetelőréteget tartalmazó falról beszélünk. Az említett típusból többféle verzió készült, az általam említett a leggyakoribb. A külső betonréteg vastagsága kb. 6cm.
A gyenge pontok: födémek csatlakozásai, a gyárilag beépített szigetelőanyag minősége, külső beavatkozások (árnyika, tábla stb szerelés, esetleg gépészeti javítások) Ettől függetlenül az utólagos szigeteléssel feljavított külső falazat véleményem szerint megfeleően gazdaságosabbá teszi hosszú távon a lakást.
-Ezt eredetileg nem lakóépületek részére találták ki, de ez nem jelenti, hogy ne lenne jó maga az épület.
Az ilyen szerkezetek rákfenéi a csomópontok szoktak lenni. Ha nincs az épületen komoly repedés, ami szerkezeti hibára utal, akkor már "csak" a hőtchnika jelenthet gondot.
----Azt amelyiket vettem, azt 84-85 tájékán építették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!