Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Költöztél már 10-es panelba...

Költöztél már 10-es panelba magasabb szintre? Milyen volt a felcuccolás?

Figyelt kérdés
Egy 7. emeleti lakást néztünk ki, de ugye több bútor nem férne be a liftbe. El sem tudom képzelni, hogy ki és hogy vinné fel. Nálatok hogy volt?
2011. febr. 24. 21:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Költöztetők megoldották, van amit a lépcsőn. Lehet ma már vannak korszerűbb megoldások is, meg korszerűbb bútorok is vannak, hiszen szinte mind szétszedhető, mert a mi költözésünk már elég régen volt.
2011. febr. 24. 21:49
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
ezt majd a költöztetők intézik. amúgy mi a 4.en lakunk és 1 ember hozta fel a 2méteres hűtőt, a hátára volt valahogy szíjazva, durva. olyan erejük van, nemsemmi.
2011. febr. 24. 22:00
 3/12 A kérdező kommentje:
Gondolom aranyáron dolgoznak a rakodók. Főleg a 7. emeletre.
2011. febr. 24. 22:01
 4/12 anonim ***** válasza:
A fiamék költöztek a 10.-re. Amit lehetett szétszedtek, a nagyobb bútort, mint francia ágy, két részletben vitték föl a haverokkal, a lépcsőn. Ez az egyetlen nagy bútoruk.
2011. febr. 24. 22:04
 5/12 anonim ***** válasza:
25 évig laktam egy tízemeletes alagútzsalus ház 9. emeletén. Az épületben 3 lift is volt, 2 db 6 személyes személylift, illetve egy teherlift (kanapé is simán befért). Nővéreméket másfél éve költöztettük be egy szintén alagútzsalus ház szintén 9. emeletére. Ott is 2 db lift van, egy szintén 6 személyes személylift és egy teherlift. Lépcsőn semmit se vittünk fel és magunk megoldottuk mindkét esetben a költözést. Érdekes, hogy csak a régi paneloknál nem gondoltak a költözésre.
2011. febr. 24. 22:07
 6/12 anonim válasza:
Mi is a 7.-re költüztünk még a 80-as évek végén. Azóta már megtapasztaltuk az elköltözés örömeit is. Egy lift volt a házban, de abban lehetett pakolni is. Olyan szekrénysorral költöztünk oda-vissza, amihez 2,20 méteres hidelem tartozik. Egészben, szétszedhetetlenül. Ezt csak a lépcsőn lehetett felcipelni és minden fordulóban külön mutatvány volt elfordulni. A felcipelésben ismerősök segítettek, ha jól emlékszem talán öten is vinkódtak vele. Amikor elköltöztünk onnan költöztetőket fogadtunk. Ügyesek voltak, elég jó módszerrel lehozták. Az is lehet persze, hogy lefele könnyebb. Szóval érdemes ezt is szakemberekkel végeztetni, főleg ha nálatok is van olyan bútor, ami nem fér be e liftbe.
2011. febr. 24. 22:19
 7/12 anonim ***** válasza:

fix díjasat nézz. ugyanúgy fel fogja vinni a 2 kilós kisasztalt, mint a 80 kilós szekrénysort.

tudniillik ezért fizeted. ő vállalta be ezt a melót, ezek a srácok nem ma kezdték a szakmát.

mi nagyon jó arcokat fogtunk ki, a 4.re hozták fel szó nélkül a gardróbomat, meg a 2m magas hűtőmet.

anyum a 8.ra költözött tavaly, ott is mindent meg tudtak oldani, pedig nem volt teherlift.

erre érdemes pénzt szánni.

vagy mérlegelni azt, h bútorral együtt adod el a lakást, és az új lakásodba megveszel mindent lapra szerelve, akkor befér a liftbe.

2011. febr. 24. 22:58
 8/12 anonim ***** válasza:
3.-ra költöztem, a bútorokat három költöztető vitte fel, a kisebbeket liftben, a nagyobbakat a lépcsőn. Ezen kívül a pince is tele volt rengeteg kisebb-nagyobb holmival, háztartási eszközökkel. Ezért már nem akartam külön fizetni, én hordtam fel egyedül fél nap alatt, mert nem akadt egy árva férfiember sem, aki segített volna.
2011. febr. 24. 23:05
 9/12 anonim ***** válasza:
Igen ,egy kicsit nehézkes,de vannak barátok meg ismerősök ilyenkor megkéred és meglesz.
2011. febr. 25. 06:27
 10/12 anonim ***** válasza:

Nálunk minden belefért eddig a liftbe. De van olyan lehetőség is, hogy kijönnek egy daruval és az ablakon keresztül adják be a bútort. Például ha egyszer fix lakásom lesz, nem albérlet, és elhozom a szüleimtől a zongorám, azt máshogy nem lehet felvinni, 3 méter hosszú és kb. 800 kiló.

De nyilván ez a módszer elég drága.

2011. febr. 25. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!