Hogyan álljak neki a lakáskeresésnek?
Figyelt kérdés
Anyukám rám hagyta hogy intézzem el magamnak.. De nem tudom hogy kezdjek neki, már kinéztem egy szép kiadó lakást, viszont mindenképp szeretnék magam mellé egy lakótársat, akkor hogy legyen, először keressek lakótársat, és nézzük meg ketten együtt a lakást, és aztán a szerződést (azt sem tudom hogyan megy egy lakás kiadása..) együtt írjuk alá, vagy előbb intézzem el egymagamnak a lakást, és utána keressek egy lakótársat, aki majd nekem fizet és én fizetem utána a főbérlőnek a teljes összeget?? Az első lehetőség jobb lenne mindenképp, mert egyedül nem tudom kifizetni amit kinéztem. Annyira nem világos, mi a menete ezeknek a dolgoknak. :S2011. febr. 18. 15:54
2/4 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem főleg, mert rakat olyan hirdetés van, ahol xy már a meglévő lakásba keres lakótársat. Olyannal viszont még nem nagyon találkoztam, ahol előbb keresték az embert, és utána a lakást. De akkor jó az úgy, hogy előbb keresek lakótársat és majd közösen megnézzük a lakást meg minden?
2011. febr. 18. 16:04
3/4 anonim válasza:
én ingatlanos vagyok. Szerintem fontold meg bármit is teszel. A szerződésben vállaltakért az aláírók felelősek. Ergo egy vadidegennel közösen aláírni egy szerződést nem teljesen okés. Ha nincs ismerősöd és nincs is pénzed, akkor javallom hogy olyanokat nézz ,ahol lakótársakat keresnek, így nem járhatsz szarul és nem kell neked tartanod a hátad más linkségei miatt. Plusz a foglalóba sem kell beszállnod, vagy kifizetned, ami sokszor 2+1 havi lakbér..az legolcsóbb esetben is 120e Ft, de inkább 150+. Szóval társulj be, abból is nagy a választék.
4/4 anonim válasza:
Én csak olyanba mennék bele, amit akár egyedül is tudok fizetni. Bármikor leléphet egy társbérlő és akkor ott maradsz a sok fieztnivalóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!