MOBILHÁZAK! Ki mit tud róluk?
laktál/voltál már ilyenben?
az interneten, nagyon dicsérik de akkor miért nem elterjedtebb?
Ugyanazért, amiért az albérlet sem: nálunk mindenki azt hiszi, hogy onnantól jó neki, ha van egy jó nagy téglaháza.
Egyébként nyilván vannak hátrányai is, pl. mivel nem számít épületnek, pláne lakóháznak, nem tudom, hogy tudod magad bejelenteni oda. Nincsenek nagy terek, pl. nekem van egy zongorám, ami kb. 4 nm-t elfoglal, nem tudnám egy ilyenbe berakni (nézegettem már mobilházakat, mert tetszik az ötlet, sokallom, hogy tízmilliókat kiadjak egy "rendes" házra). Nem tudom, milyen a szigetelése. Villannyan fűtöd. A berendezése fix, szó sem lehet arról, hogy átrendezd.
A legnygaobb előnye viszont egyértelműen az ára. Egy millából lehet házad, persze plusz telek.
köszi a válaszokat :)
a fűtés nem csak villanyról mehet, gázzal is megoldható csak ahhoz olyan telken kell hogy lakj amin már van gáz stb :D
nyaralónak még én is megvenném, nyáron pár hétre nem kell nagyobb luxus, úgyis csak aludni jársz "haza", a kertben csinálhatsz bulit, és mivel jó idő van, a fűtés sem gond.
lakni benne már érdekesebb, de a csöveskérdés megoldásaként el tudom képzelni.
nekem megfelel a panel, nem vágyom kertre, sem önálló házra.
1 milyen összefüggés van egy ház és bejelentés között?? Akár egy zárt kerti telekre is bejelentheted magad függetlenül attól hogy van-e ház rajta!
2 A belső térrel azt csinálsz amit akarsz...
3 Nem láttam még 40 - 45nm-es lakókocsit!
4 Az én mobilházamban központi légbefúvós gáz fűtés van. Gázpalackról üzemel ;)
De lehet vilannyal ( infra fűtés,elektromos fűtőpanel, hütő fűtő klíma, hőtár kályha stb,) fával, gázzal, ( vezetékes, kis palac, telepített óriás palack) gázas vagy elektromos radiátoros központi fűtés, stb stb..-el fűteni.
5 kicsi 40 nm,de minden nm-e kihasználva, ismerősőm 10 nm es albérletbe lakik a b.nőjével. Rengeteg család lakik 20-25 nm-es belvárosi lakásban, szuterén, panel sötöbö. Had ne soroljam
Szerintem simán versenyzik a panel, és belvárosi lakásokkal Pesten.
6 Tégla családi háznál nincs jobb, de Pesten pöttyet drága
7 Azért nincs elterjedve mert vidéken 10 millából kertet kapsz családiházzal, valamint a köztudatban sincs benne, se a jogszabályban ( sajnos )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!