Mennyi egy 18 éves lány havi fogyasztása?
hát az ember is fogyaszt..evésnél ételt, fürdésnél vízet...
És azért kérdezem mert, barátommal összeakarunk költözni,persze hozzájuk és bele kell kalkulálnom, hogy mennyit fizessek az anyujának rezsire...ezért kérdezem..
Szerintem a legegyszerűbb ha amennyien éltek egy háztartásban, a rezsi annyiad- részét fizeted. Mert amúgy ezek szerintem eléggé emberfüggőek.
De ha nagyon ki akarod számolni, leolvasod a víz és gázórát fürdés előtt-után, kivonod őket egymásból és beszorzod a köbméter árral, a bolti blokkot meg elkéred és megnézed mit ettél te :)
18 évesen összeköltözni? az derék.
szerintem vagy harmadoljatok, vagy ha engedékenyebb a kedves anyós, és nem filléreskedik mindenen, akkor 30at beleadsz, plusz a saját kis piperedolgaidat magadnak veszed.
ez persze attól is függ, h mennyire vagy nagyétkű, mennyit szeretsz pacsálni, milyen hőfokra van szükséged a komfortérzethez.
bár a fűtés sztem nem mérvadó, ha ketten vannak, gondolom akkor is befűtenek.
Vannak költségek, amik nem függenek a személyek számától. Pl a fűtés, kábeltv, internet... ezeket ugyan úgy kell fizetni, akárhányan laktok.
Ami rezsi tekintetében valamennyivel több lehet az a víz és villany. Ha gázzal megy a vízmelegítés akkor az is egy picivel. De ez sem jelent jóval nagyobb többletet. Havi szinten pár ezer Ft plusz lehet.
A kaja már valamivel több. Én egyedül élek. Odafigyelve, de azért nem végletesen spórolósan napi 1000Ft-ból bőven be tudok vásárolni magamnak.
Tehát jól írják a többiek. Kb 30-35e lehet a költséged. De beszéljétek meg anyós-jelölteddel. Mondd meg, hogy úgy kalkuláltál, hogy most 30e-rel szállsz be a költségekbe és később meglátjátok, hogy ez ténylegesen hogy alakul. Kérdezd meg, hogy mit gondol erről? Ha normális és nem pénzéhes, akkor meg lehet vele beszélni.
Szerintem is havi 35-nél többet nem "fogyaszthatsz".
Azért majd figyelj, nem ám az anyós le akar nyúlni téged... Én elhiszem, hogy "de ő nem olyan", meg mittomén, de ebben a mai világban már az is pénzéhes, akiről nem is gondolná sz ember...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!