Nem kapcsol be a cikró, szobatermosztát igen. Mi lehet a gond?
Gázüzemű, villany vezérlésű cirkónk van, nem túl régi, kb 3 éves. Saunier Duval. Van hozzá egy szobatermosztát. Cirkón: beállítások jók, víznyomás rendben, hibajelzésnek nyoma sincs, ledek zöldek, villany, gáz van :).
Termosztát: hőfok 21-re állítva (a lakásban 15 fok van), adja a jelet, forog a kis propeller a kijelzőn, hogy elvileg megy a fűtés, szóval jelet ad, gondolom.
Cirkót újraindítottam.
Kismegszakító felkapcsolt állapotban... nincs több ötletem. Nektek? Köszönöm előre is!
nekem ugyanilyen volt. kihivtam a szerelot es 21 eseret valamit kicserelt es egybol jo lett. elvolt kopva valami.
hivj szakembert
nézd meg kap e gázt a kazán, ha nem akkor nézd meg, meg van e nyitva a gázcsap(logikusan, ha el van, akkor nyisd meg teljesen)
amúgy a fűtés maga elindul és vizet nem keringet, vagy azt sem?
A három év alatt volt-e valaha karbantartás végezve a készüléken? Egy év után a garancia miatt elvileg "kötelező" de nézd meg a füzetében. Gar nélkül is célszerű évente átnézetni... inkább évente kisebb összeg karbantarásra, mint egyszer nagyobb, akár panel csere vagy szivattyú, akármi... amíg nem lesz nagy baj, ami magas költségű alkatrészcserével járna.. :(
Egyébként most speciel erre a hibajelenségre nem tudok mit mondani, hiába voltam évekig gázkészülékszervizes diszpécser, de sok hibát telefonon javítottam meg. :))
Az általad említett kazánnak nem vagyunk szervize, de általában egy "kaptafára" működik mind. Soknak a fő alkatrészei is megegyeznek, csak melyik anyacég épp milyen áron árusítja... :)
Az hogy a termón forog a propeller csak azt jelenti hogy kéri a fűtést, de azt hogy a relé kapcsol-e és hogy kapcsolt állapotban az érintkezők át is adnak azt nem.
Ha van 1 kis kézügyességed ved le a falról a termót és a belemenő 2 szál vezetéket zárd össze, nem fog megrázni hisz feszültségmentes kimeneten van.Ha így sem indul akkor a kazánban van a hiba,a füstgáz hőmérséglet figyelő biztonsági termosztáton pedig nincs"tekerő" amit véletlen elállíthatsz de szerintem ez logikus.Viszont ha az szált el akkor sem működik. szervíz kell hozzá.Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!