Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nem kapcsol be a cikró,...

Nem kapcsol be a cikró, szobatermosztát igen. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Gázüzemű, villany vezérlésű cirkónk van, nem túl régi, kb 3 éves. Saunier Duval. Van hozzá egy szobatermosztát. Cirkón: beállítások jók, víznyomás rendben, hibajelzésnek nyoma sincs, ledek zöldek, villany, gáz van :).

Termosztát: hőfok 21-re állítva (a lakásban 15 fok van), adja a jelet, forog a kis propeller a kijelzőn, hogy elvileg megy a fűtés, szóval jelet ad, gondolom.

Cirkót újraindítottam.

Kismegszakító felkapcsolt állapotban... nincs több ötletem. Nektek? Köszönöm előre is!

2011. febr. 11. 21:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szokott a cirkón is lenni egy termosztát, ami a cirkó "testében" lévő hőmérsékletet nézi és nem engedi túlmelegedni a rendszert. Nem lehet, hogy az (ha van) elállítódott? Pl takarítottál és véletlenül eltekerted, vagy ilyesmi. Nekem már volt ilyen.
2011. febr. 11. 21:21
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez egynek jó, máris nézem.
2011. febr. 11. 21:27
 3/13 A kérdező kommentje:
Nem, ugyanannyira van állítva.
2011. febr. 11. 21:28
 4/13 anonim ***** válasza:
Én nem értek hozzá, csak tippelek, tapasztalatból: van elég víz a rendszerben?
2011. febr. 11. 21:32
 5/13 anonim ***** válasza:

nekem ugyanilyen volt. kihivtam a szerelot es 21 eseret valamit kicserelt es egybol jo lett. elvolt kopva valami.

hivj szakembert

2011. febr. 11. 21:33
 6/13 anonim ***** válasza:
21 ezerert
2011. febr. 11. 21:33
 7/13 anonim válasza:

nézd meg kap e gázt a kazán, ha nem akkor nézd meg, meg van e nyitva a gázcsap(logikusan, ha el van, akkor nyisd meg teljesen)

amúgy a fűtés maga elindul és vizet nem keringet, vagy azt sem?

2011. febr. 11. 22:22
 8/13 anonim válasza:
egyébként ha 3 éves cirkó, akkor automata újratöltés van rajta (rá van kötve közvetlen a hálózatra, és szükség szerint tölti után magát) illetve légtelenít ha kell
2011. febr. 11. 22:24
 9/13 anonim ***** válasza:

A három év alatt volt-e valaha karbantartás végezve a készüléken? Egy év után a garancia miatt elvileg "kötelező" de nézd meg a füzetében. Gar nélkül is célszerű évente átnézetni... inkább évente kisebb összeg karbantarásra, mint egyszer nagyobb, akár panel csere vagy szivattyú, akármi... amíg nem lesz nagy baj, ami magas költségű alkatrészcserével járna.. :(

Egyébként most speciel erre a hibajelenségre nem tudok mit mondani, hiába voltam évekig gázkészülékszervizes diszpécser, de sok hibát telefonon javítottam meg. :))

Az általad említett kazánnak nem vagyunk szervize, de általában egy "kaptafára" működik mind. Soknak a fő alkatrészei is megegyeznek, csak melyik anyacég épp milyen áron árusítja... :)

2011. febr. 11. 22:45
 10/13 anonim ***** válasza:

Az hogy a termón forog a propeller csak azt jelenti hogy kéri a fűtést, de azt hogy a relé kapcsol-e és hogy kapcsolt állapotban az érintkezők át is adnak azt nem.

Ha van 1 kis kézügyességed ved le a falról a termót és a belemenő 2 szál vezetéket zárd össze, nem fog megrázni hisz feszültségmentes kimeneten van.Ha így sem indul akkor a kazánban van a hiba,a füstgáz hőmérséglet figyelő biztonsági termosztáton pedig nincs"tekerő" amit véletlen elállíthatsz de szerintem ez logikus.Viszont ha az szált el akkor sem működik. szervíz kell hozzá.Remélem segítettem.

2011. febr. 12. 02:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!