Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért olyan nagy dolog az, ha...

Miért olyan nagy dolog az, ha kitudom fizetni egy lakás árát készpénzben?

Figyelt kérdés
Egy 19 milliós irányárú lakásért szüleim 15-16 milliót ajánlanak, de készpénzben. Azért nem értem miért olyan nagy szám ez a készpénzes fizetés, mert nem mindegy a tulajdonosnak, hogy tőlünk kapja-e meg, vagy pedig hitelt veszünk fel és úgy adjuk oda neki a pénzt? Ő ígyis úgyis megkapja, a hitel max nekünk lenne rossz. Bocsi a hülye kérdésért, csak egyszerűen nem értem! Mindenki annyira odáig van, hogy milyen nagy dolog ha készpénzben fizetsz.....
2011. febr. 9. 20:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Gyors,és egyszerű üzlet. A hitelt nem biztos, hogy megkapja a vevő, ráadásul egy ilyen ügylet 2hónap.

Sokat ér, az egyszerű üzletkötés.

2011. febr. 9. 20:35
 2/11 anonim válasza:
Irigyek az emberek. Ennyi. Nekük biztos nem lenne ennyi pénzük. Bár nekem sem...
2011. febr. 9. 20:37
 3/11 anonim ***** válasza:
Most nem értem,mitől fél a tulajdonos?Hogy kp.ben fizettek?Vagy mi van?
2011. febr. 9. 20:51
 4/11 anonim ***** válasza:

Gazdaságilag általában ez azért van, mert a kp-s fizetés most van, az utalás (vagy hitel, vagy akármi) pedig később.

Konkrétan ki is lehet számolni, hogy megéri-e neki a 19m-val szemben most elfogadni a 15m-t (ha a 15m befektetésével adott kamat mellett többet kap, mint a későbbi 19m, akkor megéri).

Pénzügyi szakterületen ezt úgy hívják, hogy a pénz jövőértéke.

2011. febr. 9. 21:03
 5/11 anonim ***** válasza:
77%
Ha jól értem,amit írtál,akkor a tulajdonosnak nem azzal van baja,hogy készpénzt kap. Hanem azzal,hogy hogy a szüleid 3-4 millióval kevesebbet fizetnének,mint amennyiért ő elakarja adni. Neki ez elég ráfizetés lenne. Feltéve persze,hogy van aki megadná neki a 19 milliót.
2011. febr. 9. 21:29
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem, semmi ilyen jellegű probléma nincsen. Egyszerűen többen mondták már, hogyha kp-val fizetsz az "hatalom", meg akkor jobban te diktálsz szóval ilyesmiket és én nem értettem, hogy ez miért olyan nagy szám.
2011. febr. 9. 21:46
 7/11 anonim ***** válasza:

már bocs, de te is jobban megbízol, vagy szívesen üzletelsz egy olyan emberrel, aki rögtön odaadja az áruba bocsájtott javaidért a pénzt azonnal, mintha a hitellel szenvedne, vagy épp gereblyézné össze a pénzt a rokonoktól meg a barátoktól.

nem tudom hány éves vagy, jobb helyeken ezt már egy 20 év körüli ember minden gond nélkül felfogja...

mi eddig mindig csak kp-ből vettünk pecót, és simán alkudtunk fél millákat gond nélkül.

mondjuk ezek 10-11m-s lakások voltak, tehát nem olyan értékűek, mint amit te néztél ki.

a tulajok általában túlárazzák a lakásaikat. lehet, hogy ő úgy gondolja, hogy az ér 19-et, de ha egy értékbecslőt kérdeznél, ő azt mondaná, hogy a valódi ára ennek a lakásnak 16.

tehát a szüleid nem alkudnak, hanem árában veszik meg a lakást.

2011. febr. 9. 22:14
 8/11 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó. Egy átlagos 20év körüli ember tudja mi az a szövegértés. Nos, te funkcionális analfabéta vagy. xD

Általában ebben az országban a nagyobb összegű készpénznek nem teljesen legális a forrása, az meg nem feltétlenül előnyös dolog.

De azért ennyivel kevesebbet adni... pofátlanság. 1-1,5 milla még legyen. Ha ennyire tehetősek vagytok, akkor azt már simán rádobjátok. xD Nekem se tetszene, ha valaki pénzzel májerkodna nekem, aztán ki akarná szúrni a szemem, akár helyes-e a megállapított ár, akár nem. :D

2011. febr. 13. 15:49
 9/11 anonim ***** válasza:
az irányár az IRÁNYár A mostani helyzetben lehet alkudni. Sztem ez nem pofátlanság, a tulaj majd eldönti hogy jó-e neki 15-16milla vagy vár még fél évet és nincs vevő. A készpénzes azért "király" mert nem az van, hogy leteszi a foglalót és majd 1-3 hónap múlva kiderül hogy kap-e hitelt vagy sem, hanem napokon belül nyélbe üthető, tiszta sor. Mindig vannak irigyek (és pénzes irigyek is).
2011. febr. 14. 16:26
 10/11 anonim ***** válasza:
előző vagyok, egyszóval "Cash is King" a pontos és bevett kifejezés erre. A jelenlegi - hitelt nehezebben kapó - közegben a készpénzes vevő a király
2011. febr. 14. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!