Esküvő előtti házépítésnél milyen szerződésre van szükség, ahol leírhatjuk a párommal, hogy ki mit adott bele a házba? Ügyvédet kell ehhez felkeresni vagy ki foglalkozik ezzel?
Párom egy családi házat vásárolt még azelőtt, h megismertem volna. Mikor összejöttünk őt is kaptam meg a házat is. :)
Úgy döntöttünk felújítjuk és majd csak azután házasodunk össze, ha a ház már kész, mert addig mindketten még szülőkkel lakunk és úgy meg minek az esküvő, ha nincs hol együtt lakni.
Szóval eddig párom fizetett mindent a házra, hiszen az övé minden, de most egy pár misivel beszállnék én is a felújításba. Aztán ha kész a ház, összeházasodnánk, kettőnk nevére íratnánk a házat és mehet a többi.
Kérdés, milyen szerződést szoktak ilyenkor kötni, amiben pontban le van írva, mikor mennyi pénzt adtam bele a házba?
Valami papírt akarok róla, mert bár minden rendben van köztünk, mégsem vagyok bolond. :)
Köszi.
Érdemes házassági szerződésben gondolkodni,ott mindenki felsorolhatja, hogy mit rakott bele.
Ha tulajdont szerzel a házban akkor számolj illetékköltséggel.
Ha összeházasodtok,és nem kerül a nevedre a ház csak 5 év múlva lesznek valódi jogaid.
szerintem mindenképp keress fel egy ügyvédet, és csináljatok egy vagyonjogi szerződést.
az anyagokról, amit te veszel, kérj névre szóló számlát.
jól teszed, h így döntesz! :D
(örülök, h vannak még normális nők, akik nem azok a vakszerelmes típusok :D)
Nagyon köszi a válaszokat. Mindenképp ügyvédhez fordulunk, aki valszeg jól megkopaszt majd egy röpke válaszért, de így a biztos. :)
Szerelmesnek lenni jó, de vaknak is lenni mellette, na az ám a bátorság! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!