Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Már nem tudom mit tegyek?...

Már nem tudom mit tegyek? Mivel lakásban majdnem minden sarok penészesdik!

Figyelt kérdés
Próbáltam már minden penészgátlót,2 hét után újból feketedig a penész! Volt mikor sima pypoval mostam le de ugyanugy vissza jött! Vettem olyan dobozt is ami összegyüjti a párát,csak pénzkidobás!Ja és nyáron penészgátlos festékkel volt lefestve! Igyekszem szellöztettni,de a gyerekek miatt csak 10-10percig tárom ki az ablakot! De amikor szülöknél alszunk bukora nyitva az ablak mindig.
2011. febr. 1. 21:57
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
penészes (kicsit elirtam)
2011. febr. 1. 22:01
 2/11 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt.

Csak a végleges penészmentesítés segített, de horribilis.

Írd be a gugliba, hogy végleges penészmentesítés, és rengeteg oldalt dob ki!

2011. febr. 1. 22:13
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekünk az Ultra Szavo teljesen eltüntette,nem is jött vissza.
2011. febr. 1. 22:17
 4/11 A kérdező kommentje:

A szavo tényleg szépen eltüntette,de viszajött,ezért vagyok tanácstalan már!

Én már ott tartok hogy költözni fogunk,mivel a nagyobbik fim mindig sokat betegeskedik,köhög néha fullad,doktornö szerint a penészes lakás is okozhatja!

Nyáron nem penészesedik a lakás,de télen elviselhetettlen!

A lakópark 2006-ban épült szinte új lakás aztán mégis minden éven festeni kell!

2011. febr. 1. 22:33
 5/11 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, az asztmát nem maga a penészes lakás okozza, hanem a magas páratartalom a lakásban (ami ugye a penész kialakulásához vezet). Ezt kéne valahogy kezelni, azzal nem sokat érsz, ha csak a penészt szedegeted a falról. Páramentesítő készülék, szigetelés stb. segíthet. Akkor a penész is eltűnik és a gyerek se lesz beteg.
2011. febr. 1. 22:46
 6/11 anonim ***** válasza:
Rendesen fel kell fűteni a szobákat, és rendszeresen szellőztetni. Ha hideg, és nyirkos a fal, ott mindig vissza fog jönni a penész, akármivel kezeled.
2011. febr. 2. 00:27
 7/11 anonim ***** válasza:

A penész fő oka főleg új lakásoknál a magas páratartalom.

Nem tudom milyen anyagi lehetőségeid vannak.

Kb. 50-70 ezer forintért lehet venni elektromos páramentesítő készüléket. 400 wattot fogyaszt. Úgy működik, hogy a készülékben van egy nagyon hideg felület. A beszívott levegőből a pára lecsapódik a hideg lemezen. Ezután a készülék visszamelegíti a levegőt és úgy fújja ki.

Mi tavaly késő ősszel újítottuk fel egy öreg házat. Az aljzatkiegyenlítővel vakolat javítással tapétázással rengeteg víz került a helyiségekbe. Ez a készülék napi 3-4 liter vizet vont ki a levegőből és 2 hét alatt a ház átlagos 85 %-os páratartalmát 45-55 %-ra csökkentette.

Naponta 1-2 órát járattuk minden helyiségben amig a kijelzőn a páratartalom 50 %-ig csökkent.

Megdöbbentő volt látni a naponta megtelt tartályt.

2011. febr. 2. 00:43
 8/11 anonim ***** válasza:

Attól penészesedik a lakásod, mert túl sokat szellőztetsz!!!...

A falak lehűlnek (a szellőztetéskor) és a meleg levegő lecsapódik, párává válik a hideg felületen.

Szóval : időnként szellőztess, de mindig rövid ideig (2-3 percig), hogy ne hűljenek le a falak.

És a lakásban meg fűtsetek jól be.

Vegyél egy légnedvességmérőt (hidrométer), ezen a saját szemeddel is fogod látni, ahogy megemelkedik a páratartalom a szellőztetés után.

2011. febr. 2. 03:22
 9/11 anonim ***** válasza:

10 perces szellőztetéskor a levegő lehet hogy hűvösebb lesz de a falak nem!

Az abszolút páratartalom pedig nem lesz több, hacsak kint nincs nagyon ködös párás idő.

A relatív páratartalom legfeljebb 1-2%-kal emelkedhet, mert a hidegebb levegő kevesebb párát képes magában tartani. De csak ettől még nem lesz durva penészedés egy lakás.

2011. febr. 2. 09:14
 10/11 anonim ***** válasza:
A levegőcirkulációt kell megoldani, ugyanis lent és fent illetve a sarkoknál nagy a hőmérséklet különbség és ott nincs is intenziv levegőmozgás. A helyiséget jól ki kell füteni, mivel az ilyen helységekben nem elég a 20 fok. 2-3 perces ajtók-ablakok nyitásával intenziv szellőztetéseket kell végezni.Az ilyen helységeknél, még a külső szigetelés sem vezet eredményhez.Tapasztalatból tudom. Ha a menyezetre tudnál felfogatni egy ventillátort ami megmizgatná a levegőt szerintem siker lenne.A feleségem is sokat harcol a penésszel.A fiam itt kapta az alergiát.Persze ahhoz kell olyan szabad gyök, amire az egyén imunrendszere ugrik.Hát a fiamé ugrott.Azóta is alergiás.Sok sikert.
2011. febr. 3. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!