Már nem tudom mit tegyek? Mivel lakásban majdnem minden sarok penészesdik!
Nálunk is ez volt.
Csak a végleges penészmentesítés segített, de horribilis.
Írd be a gugliba, hogy végleges penészmentesítés, és rengeteg oldalt dob ki!
A szavo tényleg szépen eltüntette,de viszajött,ezért vagyok tanácstalan már!
Én már ott tartok hogy költözni fogunk,mivel a nagyobbik fim mindig sokat betegeskedik,köhög néha fullad,doktornö szerint a penészes lakás is okozhatja!
Nyáron nem penészesedik a lakás,de télen elviselhetettlen!
A lakópark 2006-ban épült szinte új lakás aztán mégis minden éven festeni kell!
A penész fő oka főleg új lakásoknál a magas páratartalom.
Nem tudom milyen anyagi lehetőségeid vannak.
Kb. 50-70 ezer forintért lehet venni elektromos páramentesítő készüléket. 400 wattot fogyaszt. Úgy működik, hogy a készülékben van egy nagyon hideg felület. A beszívott levegőből a pára lecsapódik a hideg lemezen. Ezután a készülék visszamelegíti a levegőt és úgy fújja ki.
Mi tavaly késő ősszel újítottuk fel egy öreg házat. Az aljzatkiegyenlítővel vakolat javítással tapétázással rengeteg víz került a helyiségekbe. Ez a készülék napi 3-4 liter vizet vont ki a levegőből és 2 hét alatt a ház átlagos 85 %-os páratartalmát 45-55 %-ra csökkentette.
Naponta 1-2 órát járattuk minden helyiségben amig a kijelzőn a páratartalom 50 %-ig csökkent.
Megdöbbentő volt látni a naponta megtelt tartályt.
Attól penészesedik a lakásod, mert túl sokat szellőztetsz!!!...
A falak lehűlnek (a szellőztetéskor) és a meleg levegő lecsapódik, párává válik a hideg felületen.
Szóval : időnként szellőztess, de mindig rövid ideig (2-3 percig), hogy ne hűljenek le a falak.
És a lakásban meg fűtsetek jól be.
Vegyél egy légnedvességmérőt (hidrométer), ezen a saját szemeddel is fogod látni, ahogy megemelkedik a páratartalom a szellőztetés után.
10 perces szellőztetéskor a levegő lehet hogy hűvösebb lesz de a falak nem!
Az abszolút páratartalom pedig nem lesz több, hacsak kint nincs nagyon ködös párás idő.
A relatív páratartalom legfeljebb 1-2%-kal emelkedhet, mert a hidegebb levegő kevesebb párát képes magában tartani. De csak ettől még nem lesz durva penészedés egy lakás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!