Nagyvárosban panel, vagy kis településen kertes ház?
17 éve (születésem óta) a főváros agglomerációjában, vidéken, falun lakom. 40 perc alatt a Moszkva téren vagyok tömegközlekedéssel (ami elég jó, csúcsidőben 5-10 percenként). Szerintem Rákosborzasztóról vagy bármelyik pesti kertes övezetből tart ennyi ideig a központba érni.
Ami miatt kertes ház, és ami miatt vidék:
- bárki bármit is mondd gyereknek a szabadban a helye. (lásd: pesti gyerek nem tud szánkózni max a normafán, a maradék 1millió pestivel együtt)
- nem kis faluba kell költözni, hanem egy 2-3ezre fős elepülésre, ahol minden szolgáltatás elérhető (sőt a vidéki iskolák eredményesebbek, mert nem csak tanítanak, hanem nevelnek is. ismerik a gyereket és ez nagy előny szerintem. ugyan ez igaz mindenre. sokkal személyesebb az élet. a boltban köszönnek és tudják hogy 30dkg pick párizsi lesz szeletelve.)
- friss levegő, szabadabb élet. nem kell lemondani a pezsgésről sem, ha a főváros közel van. (mint az én esetemben)
Rokonaim pesten laknak és a panel nem csak szerintem, szerintük is elviselhetetlen. Ezer és ezer érvet tudnék még felhozni, de szerintem felesleges. Ez a legjobb döntés. Ha valaki egy 80nm-es panelban akar nyomorogni, ám legyen. És szerintem a keri munka megér annyit, hogy vidékre költözzön az ember. Látja élete értelmét. Pesten max a parkolót. Itt láthatod a nyíló virágot és a gondozott füvet.
egyértelműen a vidéki kertestházra szavazok, a főváros agglomerációjában
életem, te nagyon el vagy tévedve. elhiszem én, h murva jó dolog Pátyon/Solymáron/Budakeszin vagy ezek közelében élni, de mondd, tudod mennyibe fáj ott egy normális kis vityilló? kb 3 panellakás árába. alaphangon.
nem irigyellek, nyugodj meg. inkább sajnállak, hogy nincs realitásérzéked.
"életem, te nagyon el vagy tévedve...."
Árról nem volt szó. Ide születtem, ha nem ide születek rohadnék Pesten, de az nem volna jó. És igen tudom mennyibe kerülnek alaphangon a házak. Tudniillik itt lakom bogaram :) Arról, hogy mennyire nincs realitás érzékem vitatkozhatnánk. Én szeretek itt élni és kiélvezem az előnyeit. A többiek rohadhatnak a panelben és én meg a képükbe röhögök. Mondj egy negatívumot én két pozitívumot teszek a vidékhez! Itt nem lesz szmogriadó nyugodj meg, de te csak szííjad a "friss" levegőt!
Szerintem is kertes ház. Mi 10 km-re lakunk a várostól ahova járunk dolgozni és sokat járunk amúgy is.
Háromezer fős a falu ugyhogy nem kicsi a bolton meg a kocsmán kívül van minden: hatalmas suli, 3 ovóda, barkácsbolt, papírbolt, 100ft-os bolt, kettő melegkajás büfé.
Szóval van minden meg ruhás üzletek is.
Ha szívesen nyirod kinnt a füvet nyáron illetve vágod a fát akkor a kertes ház mindenképp
Ha nincs kedved semmihez csak szinten aludni jársz haza akkor panel.
De ez olyan kérdés amire a választ neked kell eldöntened mert kinek a pap kinek a papné.
Sikeres döntést kívánok!
látod, ízlés dolga...
én az utóbbira voksolok, egyértelműen.
mi most vettünk telket, nagyvárostól(nem Bp) 15 km-re, 2500 fős településen. itt van minden, bölcsi, ovi, iskola, bank, gyógyszertár, ilyen-olyan bolt, szálloda, amit akarsz. Amúgy meg forgalomtól függően 5-10 perc a város. Kocsink van, de átlag 20 percenként van busz is.
Hozzáteszem, mi konkrétan szenvedünk a panelban, mindketten kertesben nőttünk fel. Én a gyerekeimet is inkább házban szeretném felnevelni, a munkától nem félünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!