Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nagyvárosban panel, vagy kis...

Nagyvárosban panel, vagy kis településen kertes ház?

Figyelt kérdés
Melyiket választanád, ha a városban megfizethetetlen a kertes házak ára?
2011. febr. 1. 18:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%
Kertes ház a kis településen. Nem sikerült megszokni a panelt.
2011. febr. 1. 20:10
 12/18 anonim ***** válasza:
45%

17 éve (születésem óta) a főváros agglomerációjában, vidéken, falun lakom. 40 perc alatt a Moszkva téren vagyok tömegközlekedéssel (ami elég jó, csúcsidőben 5-10 percenként). Szerintem Rákosborzasztóról vagy bármelyik pesti kertes övezetből tart ennyi ideig a központba érni.

Ami miatt kertes ház, és ami miatt vidék:

- bárki bármit is mondd gyereknek a szabadban a helye. (lásd: pesti gyerek nem tud szánkózni max a normafán, a maradék 1millió pestivel együtt)

- nem kis faluba kell költözni, hanem egy 2-3ezre fős elepülésre, ahol minden szolgáltatás elérhető (sőt a vidéki iskolák eredményesebbek, mert nem csak tanítanak, hanem nevelnek is. ismerik a gyereket és ez nagy előny szerintem. ugyan ez igaz mindenre. sokkal személyesebb az élet. a boltban köszönnek és tudják hogy 30dkg pick párizsi lesz szeletelve.)

- friss levegő, szabadabb élet. nem kell lemondani a pezsgésről sem, ha a főváros közel van. (mint az én esetemben)

Rokonaim pesten laknak és a panel nem csak szerintem, szerintük is elviselhetetlen. Ezer és ezer érvet tudnék még felhozni, de szerintem felesleges. Ez a legjobb döntés. Ha valaki egy 80nm-es panelban akar nyomorogni, ám legyen. És szerintem a keri munka megér annyit, hogy vidékre költözzön az ember. Látja élete értelmét. Pesten max a parkolót. Itt láthatod a nyíló virágot és a gondozott füvet.

egyértelműen a vidéki kertestházra szavazok, a főváros agglomerációjában

2011. febr. 1. 20:16
 13/18 anonim ***** válasza:
61%

életem, te nagyon el vagy tévedve. elhiszem én, h murva jó dolog Pátyon/Solymáron/Budakeszin vagy ezek közelében élni, de mondd, tudod mennyibe fáj ott egy normális kis vityilló? kb 3 panellakás árába. alaphangon.

nem irigyellek, nyugodj meg. inkább sajnállak, hogy nincs realitásérzéked.

2011. febr. 1. 22:11
 14/18 anonim ***** válasza:
45%
Azt nem igen írta senki, hogy, ha "lusta" vagy, akkor feltétlen panel, ha dolgos, csak akkor, kezdj gondolkodni a kertes házon. :)
2011. febr. 2. 15:50
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

"életem, te nagyon el vagy tévedve...."

Árról nem volt szó. Ide születtem, ha nem ide születek rohadnék Pesten, de az nem volna jó. És igen tudom mennyibe kerülnek alaphangon a házak. Tudniillik itt lakom bogaram :) Arról, hogy mennyire nincs realitás érzékem vitatkozhatnánk. Én szeretek itt élni és kiélvezem az előnyeit. A többiek rohadhatnak a panelben és én meg a képükbe röhögök. Mondj egy negatívumot én két pozitívumot teszek a vidékhez! Itt nem lesz szmogriadó nyugodj meg, de te csak szííjad a "friss" levegőt!

2011. febr. 2. 17:24
 16/18 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem is kertes ház. Mi 10 km-re lakunk a várostól ahova járunk dolgozni és sokat járunk amúgy is.

Háromezer fős a falu ugyhogy nem kicsi a bolton meg a kocsmán kívül van minden: hatalmas suli, 3 ovóda, barkácsbolt, papírbolt, 100ft-os bolt, kettő melegkajás büfé.

Szóval van minden meg ruhás üzletek is.

Ha szívesen nyirod kinnt a füvet nyáron illetve vágod a fát akkor a kertes ház mindenképp

Ha nincs kedved semmihez csak szinten aludni jársz haza akkor panel.

De ez olyan kérdés amire a választ neked kell eldöntened mert kinek a pap kinek a papné.

Sikeres döntést kívánok!

2011. febr. 2. 19:17
 17/18 anonim ***** válasza:
73%
hazra voksolok. Ugyan tobb vele a munka de ezerszer elhetobb.
2011. febr. 3. 10:40
 18/18 anonim ***** válasza:

látod, ízlés dolga...

én az utóbbira voksolok, egyértelműen.

mi most vettünk telket, nagyvárostól(nem Bp) 15 km-re, 2500 fős településen. itt van minden, bölcsi, ovi, iskola, bank, gyógyszertár, ilyen-olyan bolt, szálloda, amit akarsz. Amúgy meg forgalomtól függően 5-10 perc a város. Kocsink van, de átlag 20 percenként van busz is.

Hozzáteszem, mi konkrétan szenvedünk a panelban, mindketten kertesben nőttünk fel. Én a gyerekeimet is inkább házban szeretném felnevelni, a munkától nem félünk.

2011. febr. 4. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!