ALDI-ban kapható EUMIG páramentesítőről van valakinek tapasztalata? Leírás lejjebb.
* kompakt, nagy teljesítményű szárítókészülék
* használható nedves pincékben, nyaralókban, új épületekben stb.
* relatív páratartalom-kijelzés
* teljesítmény: max. 20 l/24 óra
* időzítő rövid használathoz: 2, 4 vagy 8 óra
* folyamatos vagy automatikus használat lehetséges
* víztartály: 5 liter
* lefolyócső-csatlakoztatási lehetőség folyamatos használat esetére
* légkeverő funkció és levegőtisztítás beépített filter segítségével
* ruhaszárító funkció
* állatszőr-, bolyh- és porszűrő
* túlfolyás elleni védelemmel
* 400 W
Ezt írják az újságban. Szimpi a 3 év gari, és a hasonló teljesítményű egyéb gépekhez viszonyítva az ára is elfogadható.
Fűtési szezonban a hideg falakon és az ablakokon van páralecsapódás. Ezt szeretném megszüntetni 60 m2-es lakásban.
Vélemények?
Esetleg a konkrét típust ismeri valaki?
Mennyi az ára ? Nagyon komolynak tűnik !
Én akarok venni valamilyet,De a Sencorra nincs 35e ft-om.
Fizu után akarok menni a METRO-ba,ott most 3-tól ugyanennyi a Solac,mint a linken.
Amit küldtél linket, azon totál más gépek vannak.
A SOLAC napi 0,3 liter vizet szed össze maximum. Ez legfeljebb egy gardróbba vagy spájzba jó.
A SENCOR már valamivel jobb, 10 liter/nap. Ez is csak max. 15-20 m2 területű helyiségbe jó, az energiafelhasználása azonban 650W!!! Több mint másfélszer annyi, mint amit én írtam. Gari 2 év!
Az ALDI-s 20 liter/napot tud, 400W energiafelhasználás mellett. Az ára:39.990 Ft. És nem elhanyagolható a 3 év garancia.
Ha javasolhatok valamit: gondold át, mekkora helyiségbe kellene, és mennyi a felesleges pára. Gyanítom, hogy a SOLAC nem sok mindenre való. Inkább valami gyerekjáték, ha egy lakás párájától akarsz megszabadulni.
Én pont ma vettem egy ilyet, ugyan ott. Le volt akciózva. Gondolom ilyenkor, mikor már a nyár jön, annyira nem kelendőek a páramentesítők.
Ki is próbáltam. Szerintem nem gyenge a ventilátora, elég erősen fúj. Sőt van rajta ruhaszárító funkció, akkor még nagyobb fordulatszámra kapcsolja a ventilátort.
Hagytam járni kb 10 percig. Ez alatt ~21°C és 65%-os pártartalom mellett saccra fél-egy deci vizet összegyűjtött. Úgyhogy hatékonynak tűnik.
Az Eumig egy patinás osztrák cég. [link]
A gép nagyon hatékony, használjuk. Olcsóbb, mint a kategóriájában a többi, amik mind 20L/nap teljesítményűek, ráadásul a 41dB hangszintje is alacsonyabb. Nem azt mondom, hogy halk, mert a ventije elég erősen fúj, de a 20L/nap ezzel jár. Egy ilyen készülék 400W-ot eszik, ami napi 4 órás használat mellett 47Ft-os br. kWh árat alapul véve, 30 nappal számolva 2256 Ft. (0,4x4x30x47)
Szerintem jó választás.
Már 1 éve használjuk családi házban. Megmértem: páraelszíváskor 250-260 W -ot fogyaszt.
Napi 2*2 órát megy max, így egy hónapban a fogyasztása 1 db Ceresit tablettának felel meg :-) Ezért is vettük.
Nagyon meg vagyunk vele elégedve. Klíma nálunk is van a nappaliban, de ezt ide-oda tudjuk vinni (háló, fürdőszoba, stb.) 2 óra alatt leviszi 65% -ról 58%-ra egy 30 nm-es nappaliban 23 C-on.
1,5 év használat után írok ismét.
A készülék jól működik továbbra is. Egyedül a gombokon lévő fóliaszerű borítás hasadt ki, pedig nem volt agyonhasználva. Persze a használhatóságát nem befolyásolja, csak csúnya így.
Meg egy időben valami nagyon berezonált a gépben. De azóta magától megjavult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!