Mi lehet az oka annak, hogy a kéményben a huzat nem kifele, hanem visszafele jön? Még a fizikának is ellentmond szerintem, mert a lakásban melegebb van mint kint -10 fok-ban, így a benti melegnek fölfele kellene a kéményben mennie, de nem így tesz.
Azt hiszem nagy bűnt követtem el, de ilyen ha valaki segíteni akar, azt mások zokon veszik!!! Bocs!!!
A kémény ÉGÉSTERMÉK KIVEZETÉSÉRE SZOLGÁL!!! Mi az égéstermék? A HŐ, amivel fűteni szeretnénk, a kazánon belül, ha ezt sikerül elérni a kéményen CO2
és a levegőben lévő gázok távoznak!!!!!!
NEM ez a kémény egyetlen feladata, meg kell akadályoznia, hogy a külső hideg ne jöjjön a lakásba!!!! A belső levegő általában melegebb, így a kéményben a hideg és a meleg találkozásánál HŐDUGÓ keletkezik!!!!!! Ennek eltávolítása egy gyors tűzzel lehetséges!! Persze erről nem találtam
leírást, hogy a dugót hogyan állíthatjuk be, ezért van ahol lehűl a ház, vagy kimegy a meleg, egyik sem jó!!!!! Vannak fals elméletek, ilyen a csappantyú, ami állítólag megakadályozza a hideg és a meleg áramlását, viszont arról nem nyilatkozik, hogy a CO az kimegy vagy bejön!!!!!
A kályhacső ma már nem divat, ki a fene szereti takarítani, inkább kihagyják, pedig ez valósítja meg azt a meleget, ami a külső hidegnek, ellenáll és a dugót magasan tartja, így a kezdeti (gyulladási) füst
számára biztosít helyet és a több meleg, a dugót könnyebben kitolja!!!!!!
Az ÉGÉS huzatát, nem a KÉMÉNYBEN, hanem a TŰZ ELŐTT kell beállítani!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!