Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mért van az, hogy ha esik 2cm...

Mért van az, hogy ha esik 2cm hó, akkor rögtön tonnaszám szórják ki a sót a járdákra?

Figyelt kérdés

Most a napokban láttam, hogy a ház előtt a járdát sózzák. Ami ugye már tilos.

De nem is titokban csinálják, hanem nyíltan egy nagy "útszóró só" feliratú zsákból. De olyan mennyiségben hogy már a hó rég elolvadt, de sókásától fehér a járda és abban kell topognunk.

Mit lehet ez ellen tenni?

De még azt is láttam, hogy az FKF hómunkásai is sózzák a járdákat. Ezt a szabályt nem tartja be senki?

2011. jan. 28. 17:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Már nem konyhasóval szórnak...Léteznek direkt ilyen célra kifejlesztett sók, amik nem ANNYIRA károsítják az utakat.
2011. jan. 28. 17:18
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, ezt én is tudom, de az "útszóró só" feliratú zsákban konyhasó, nátrium-klorid van.
2011. jan. 28. 17:19
 3/8 anonim ***** válasza:

Szabály ide vagy oda, akkor meg még jobban megbüntetnek, ha valaki elesik a házad előtt. Amióta bevezették, hogy nem lehet sózni, tök veszélyes a kevésbé forgalmas járdákon közlekedni. Mert ugye a lapátolást meg senki sem csinálja meg normálisan, rengeteg havat ott hagynak, ami meg megfagy és lehetetlen nyugodtan menni a járdán, minden lépésnél egyensúlyozhatsz.

Ezeket nyilván a 2 cm-es hóra értem, mert az tényleg elég durva, amit írtál, hogy felétek hogy csinálják a sózást. Gondolom az ilyenek miatt hozták be ezt a törvényt...

2011. jan. 28. 17:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem a cipőimet marja szét az a só és ezért idegesít a növényekkel én nem nagyon foglalkozom de a cipőim egyértelmű h a sótól bszódtak szét :@ Hát ha iylen mennyiségben akk jelentsd
2011. jan. 28. 17:38
 5/8 anonim válasza:
szegény kutyák, és más állatok tappancsai :(
2011. jan. 28. 19:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Inkább sózzák csak a járdát, jobb mint hanyattb@szódni a jégen.
2011. jan. 28. 22:05
 7/8 zoli79 ***** válasza:
Nálunk se nem sózzák se nem takarítják az utakat és a járdákat sem,panaszkodni meg mehet az ember a sóhivatalba.
2011. jan. 28. 22:45
 8/8 A kérdező kommentje:

A vicc az egészben, hogy ez a két véglet van a környéken. Vagy agyonsózzák, mint pl előttünk, vagy nem is foglalkoznak a hóeltakarítással mint a pl az utca többi részén.

Így ha végigtrappoltam a lucskos sókásában, utána csúszkálhatok a letaposott jegesre fagyott hóban is. Hazafelé ugyan ez csak a változatosság kedvéért fordított sorrendben.

2011. jan. 29. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!