Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kinek mennyi a fűtésszámlája?

Kinek mennyi a fűtésszámlája?

Figyelt kérdés
Az is érdekelne, mivel fűt és átlag hány fokon tartja a házat, mekkora a ház és milyen a falazata, ezáltal a szigetelő képessége. Különösen kíváncsi lennék a vastag (60-70 cm-es) kő- vagy vályogfalú házakra. Tapasztalatok alapján melyik fűtésmód miért olcsóbb, vagy kellemesebb.
2011. jan. 24. 10:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

1. lakásunk:

30 éves 100nm-es szigeteletlen földszintes tégla ház.

Havi átalány télen-nyáron, amiben benne van a melegvíz készítés és a főzés is 16020Ft. A ház reggel és este 20°C-ra van fűtve, napközben mikor nem vagyunk otthon és éjszakára 19°C

Hétvégente fával is be szoktunk fűteni a vegyes tüzelésű kazánban. Egy szezonra 20-30 mázsa fát szoktunk hozatni, ez kb pluszban egy fűtési szezonra 30-35eFt.

2. lakásunk:

46nm-es távfűtéses panel. Nem tudom hány fok van, de meg kell sülni. Alapos szellőztetés nélkül el sem tudok aludni.

A számla változó. Télen általában 18 és 30eFt közötti.

2011. jan. 28. 17:16
 12/20 anonim ***** válasza:
Nekünk 120nm-es a házunk. Szigetelve van, fa ablakokkal, dupla üveggel, bár az üvegek szigetelése szerintem elég rossz minőségű. Van cirkónk is és vegyes tüzelésű kazánunk is. Ha itthon vagyunk általában fával fűtünk, ha dolgozunk megy a gáz. Általában 18-21 fok van bent a lakásban. Én tegnap dobtam egy hátast, mikor is megérkezett a 70EFT-os számlánk, bár ezt a gázosok becsülték meg, mert elmaradt a bediktálás. Több, mint a törlesztő részlet. Úgyhogy elég durva.
2011. jan. 28. 17:16
 13/20 anonim ***** válasza:

17:16 vagyok.

Még elfelejtettem, hogy az 1. számú lakásunkban most volt a gázóra leolvasás. És még 10000Ft túlfizetésünk is van.

2011. jan. 28. 17:18
 14/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekünk kb. 50-60 cm vastag vályog falú házunk van. 50 négyzetméter, 1,5 szobás. 2 kályhával fűtünk. Kicsik a közben lévő helyiségek: főzőfülke, előszoba, fürdő, és így elég ez a 2 kályha. Mindkét kályha 5 kW teljesítményű.

10 mázsa fa bőven elég, és kb. 25 fok van a házban. Nincs szigetelve, és a nyílászárókat sem cseréltük még ki. A fa (akác), ha nincs hasítva, mázsája 2200 Ft. Vagyis 1 hónapra 22 ezer forint. Ki lehet bírni.

2011. jan. 28. 18:11
 15/20 anonim ***** válasza:
Fát vettünk 85 ezerért eddig, de el fog fogyni, :S tehát még kell... 1 szobában+konyhában fűtünk, kályha + sparhelt. ez a 2 befűti az előteret és a fürdőt is, kb 50 nm. régi téglaház. Nincs meleg, max 20-21 fok, de az is csak akkor ha becsukjuk a szoba ajtót. Iszonyat nagy hátrány hogy nagyon hidegre érünk haza vagy arra kelünk fel, mert nem fér bele túl sok fa és lealszik.
2011. jan. 28. 18:27
 16/20 A kérdező kommentje:
A vályog falú házban lakótól kérdezném, hogy a 25 fok mennyire tud lecsökkenni, ha már a kályhák is lehűltek pár órára?
2011. jan. 29. 08:16
 17/20 anonim ***** válasza:
100 nm 38-as téglából épült 7 éves ház, 4 cm dryvit szigeteléssel, műanyag ablakokkal. Fűtés gázkazánnal vagy vízteres cserépkályhával. Gázkazánnal az első években fűtöttünk, a legmagasabb számlánk télen 15 e Ft. volt. Három éve kizárólag vízteres kályhával fűtünk, illetve még a szezon előtt és után ha nincs nagy hideg csak felfűtünk a gázzal, szóval tavaly 4 köbméter fa ment el, idénre 6-ot vettünk, ebből idáig 3-at fűtöttünk el. Nagyon hidegben 2x rakom meg a kályhát, -5 felett naponta 1x is elég. 100.000 Ft. volt a fa, a fele még megvan. A nappaliban 22-23 fok van, a szobákban 20-21.
2011. jan. 29. 08:24
 18/20 anonim ***** válasza:
Mi panelban élünk, 23 fok van. 65 nm a lakás, és egy 7nm-es félszobában nincs fűtés. De ott is 18 fok van, mivel, fölöttünk, alattunk is fűtenek. Október óta van bekapcsolva (itt kollektív fűtés van sajnos) azóta mindig 20.000 Ft a számla. És nagyon jó idő van itthon.
2011. jan. 29. 12:03
 19/20 anonim ***** válasza:

A vályogházban élő vagyok.

Folyamatosan fűtünk úgy, hogy az ajtón a levegőztetőt a lehető legkisebbre veszsük, "folytjuk" a tűzet. Így elég ritkán, kb óránként kell megrakni a tüzet, ami káylhánál azt hiszem jó. Este általában még a férjem úgy 11-kor még tesz rá, aztán reggelre kb 21-22 fok van. Az szobaajtókat és a fürdőajtót nyitva tartjuk, és mindenütt jó idő van. A fürő a leghűvösebb, ott is kb 18 fok van reggelre. Az a helyiség van a legtávolabb a káylháktól. De napközben ott sincs hidegebb 22 foknál.

Napközben is fűtük, mert itthon vagyok a kicsivel Egy kályhában fűtök napközben, mert különben kifordulnánk a melegtől. CSak délután, kb 4 órakor gyújunk be a másikba is. És arra, amiben napközben tüzeltem, már nem teszünk, mert akkor előfordul, hogy van a házban 30 fok is.

Nah ezért szeretm én a kályhát. Le nem cserélném! Amúgy 2 egyszerű kis kályhánk van, nem is cserép.

2011. jan. 29. 14:58
 20/20 anonim ***** válasza:
A vályogházas vagyok megint. Amúgy általában reggel még van parázs, és olyankor csak kiszedjük a salakot, és teszünk a tűzre, és be is gyullad hamar.
2011. jan. 29. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!