Kinek mennyi a fűtésszámlája?
1. lakásunk:
30 éves 100nm-es szigeteletlen földszintes tégla ház.
Havi átalány télen-nyáron, amiben benne van a melegvíz készítés és a főzés is 16020Ft. A ház reggel és este 20°C-ra van fűtve, napközben mikor nem vagyunk otthon és éjszakára 19°C
Hétvégente fával is be szoktunk fűteni a vegyes tüzelésű kazánban. Egy szezonra 20-30 mázsa fát szoktunk hozatni, ez kb pluszban egy fűtési szezonra 30-35eFt.
2. lakásunk:
46nm-es távfűtéses panel. Nem tudom hány fok van, de meg kell sülni. Alapos szellőztetés nélkül el sem tudok aludni.
A számla változó. Télen általában 18 és 30eFt közötti.
17:16 vagyok.
Még elfelejtettem, hogy az 1. számú lakásunkban most volt a gázóra leolvasás. És még 10000Ft túlfizetésünk is van.
Szia!
Nekünk kb. 50-60 cm vastag vályog falú házunk van. 50 négyzetméter, 1,5 szobás. 2 kályhával fűtünk. Kicsik a közben lévő helyiségek: főzőfülke, előszoba, fürdő, és így elég ez a 2 kályha. Mindkét kályha 5 kW teljesítményű.
10 mázsa fa bőven elég, és kb. 25 fok van a házban. Nincs szigetelve, és a nyílászárókat sem cseréltük még ki. A fa (akác), ha nincs hasítva, mázsája 2200 Ft. Vagyis 1 hónapra 22 ezer forint. Ki lehet bírni.
A vályogházban élő vagyok.
Folyamatosan fűtünk úgy, hogy az ajtón a levegőztetőt a lehető legkisebbre veszsük, "folytjuk" a tűzet. Így elég ritkán, kb óránként kell megrakni a tüzet, ami káylhánál azt hiszem jó. Este általában még a férjem úgy 11-kor még tesz rá, aztán reggelre kb 21-22 fok van. Az szobaajtókat és a fürdőajtót nyitva tartjuk, és mindenütt jó idő van. A fürő a leghűvösebb, ott is kb 18 fok van reggelre. Az a helyiség van a legtávolabb a káylháktól. De napközben ott sincs hidegebb 22 foknál.
Napközben is fűtük, mert itthon vagyok a kicsivel Egy kályhában fűtök napközben, mert különben kifordulnánk a melegtől. CSak délután, kb 4 órakor gyújunk be a másikba is. És arra, amiben napközben tüzeltem, már nem teszünk, mert akkor előfordul, hogy van a házban 30 fok is.
Nah ezért szeretm én a kályhát. Le nem cserélném! Amúgy 2 egyszerű kis kályhánk van, nem is cserép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!