Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kinek mennyi a fűtésszámlája?

Kinek mennyi a fűtésszámlája?

Figyelt kérdés
Az is érdekelne, mivel fűt és átlag hány fokon tartja a házat, mekkora a ház és milyen a falazata, ezáltal a szigetelő képessége. Különösen kíváncsi lennék a vastag (60-70 cm-es) kő- vagy vályogfalú házakra. Tapasztalatok alapján melyik fűtésmód miért olcsóbb, vagy kellemesebb.
2011. jan. 24. 10:00
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Téglaépítésű ház, 80 nm + tetőtér. Tetőtér még nincs leszigetelve, felfelé megy ki a meleg rendesen :( + a ház hátsó részén kívül sincs fenn a dryvit. A gázra kandallóval segítünk rá, de csak délután és este fűtünk kandallóval. A gáz 20 fokra van állítva, a kandallóval ezzel lesz délután a konyhában 24-25 fok (itt áll) + a hálóban 21-22 fok. A gázszámlában nekünk a meleg víz is benne van (ami kb havi 6-8000 Ft-ot tesz ki), így volt a mostani számlánk dec 11-jan 11-ig 30000 Ft. Tehát ebből a tényleges fűtésszámla kb 22-24000 Ft + a fa :S
2011. jan. 24. 11:09
 2/20 anonim ***** válasza:
120 nm, 44-es téglából épült, műanyag nyílászárók. Bár az egészet nem fűtjük teljes gőzzel, két szobában minimum van a radiátor! A hálóban kb. 18-19 fok van (mi így szeretünk aludni), a többiben 22 fok körül. A számla nyilván attól is függ,hogy milyen hideg van. Tavaly, amikor voltak a nagyon hidegek volt 45 ezres számlánk is. Idén a legnagyobb 32 ezer körül volt!
2011. jan. 24. 16:17
 3/20 anonim válasza:

Én teljesen el vagyok keseredve, mert nekem 80-100 ezer úgy ,hogy kombi vaillant kazánunk van két külön álló házikó van 1 kő a másik fa 40mégyzet méter 2 szint, a fa 11×2,5 .A kőházban 13-15 fok a fa 19-20 fok .Fa és kőház között 2m és kint a szabadban megy az egyik helyből a másikba réz csővel (kicsit szigetelve) a fűtés így oldották meg nagyon sok pénzért.

Én azóta sem értem ezt az egészet, mert ezért dolgozunk télen és még jól sem tudjuk érezni magunkat .Ezt kommentáljátok kíváncsian várom !És köszönöm is !Miért kel a nem szakértőt általában mindig így átverni ??

2011. jan. 25. 17:19
 4/20 A kérdező kommentje:

Hát ez valóban nagyon magas fogyasztás. Az első két válaszolónak viszont a miénknél is kedvezőbbnek tűnik a fűtésszámlája. Kár, hogy kevesen írnak a saját tapasztalataikról, engem tényleg nagyon érdekelne, mert szeretnék majd egy gazdaságosabban kifűthető házat venni vagy építeni a közeljövőben. Ezért érdekel az építési mód is.

Ez a 80-100 ezer havi költség egy ilyen viszonylag nem is nagy házban és ilyen alacsony hőfokkal nagyon sok. A kőháznak milyen vastag fala van? A két ház közötti átvezetést én azért igyekeznék sokkal jobban szigetelni.

2011. jan. 26. 08:58
 5/20 anonim ***** válasza:
100nm-es ház, 38-as falak, szigetelve. A fűtés kombi kazánnal december hónapban 25ezer, melegvízzel együtt. napközben 23fok, éjjel 20fok. Nem tudunk melegben aludni :)
2011. jan. 26. 18:21
 6/20 anonim ***** válasza:
Ehhez hasonló témában már én is tettem fel kérdést, ugyanis sehogy sem tudom elképzelni, hogy az ország azon 2/3 részéhez tartozom, akika téli fűtést figyelembe véve tehát fél évre havi 4oom3 gáz megy el.Mivel általánydijas vagyok az év minden hónapjában 2o-23 ezer között fizetek.A lakásom egy szintes 5o-55 éves és tégla.62 m2-es az ablakok szigetelt duplaüvegű és fa keretes és az ajtók hagyományosak.Mivel itthon tartózkodunk egész nap fűtünk helységenként változó a hőmérséklet, de az átl hőm. kb 2o-21 fok.A lakásom 1/4 része szigetelt, de nem veszem észre, hogy melegebb lenne a többit is ettől függetlenül szeretném majd.A jövedelmünkhöz képest sokallom a gáz is és a vizfelhasználást is.Már nem tudom hol foghatok rajtuk.Helyesbítek.Az ország azon 1/3-jához tartozom, akik ennyit fogyasztanak.El képzelni nem tudom a többiek hogy csinálják.Nagy kabátba ülnek otthon?
2011. jan. 28. 12:32
 7/20 anonim válasza:

170 négyzetméteres ház, plusz 50 négyzetméter pince (ez is fűtve van), fával fűtünk, így egy tél alatt kb 70 mázsa fából kijövünk (1 mázsa/2000Ft kb) nagyjából 140 ezer forint egy tél, úgy hogy csak délután 2-3 fele kezdünk el fűteni, este 9-ig. A házban a legmelegebb a nappali, ott este 7-8 órára elérjük a 20 fokot!! A ház többi része, konyha, szoba, fürdőszoba, estére 16-17 fokos, reggelre lehűlhet a kinti hőmérséklettől függően akár 10-12 fokra is.

Időnként, befűtünk a gázkazánnal is (vadonatúj, az egyik legjobb hatásfokú, amit lehetett kapni), ezzel 5 nap alatt kb 18 ezer forintnak megfelelő gázt fűtünk el. Ez egy hónapra vetítve kb 110 ezer forint. Melegebb nincs gázzal se.

Sajnos nagyon sz@rok a nyílászárók, illetve az össze-vissza kókányolt fűtéscsöveknek köszönhetően őrült sok vizet kell felmelegítenie a kazánoknak, így nagyon sok pénzbe lenne a normális 20-22 fokos benti hőmérséklet elérése. Körülbelül 1-1.5 millióba lenne a felújítás.

2011. jan. 28. 13:47
 8/20 A kérdező kommentje:

Akkor ha úgy vesszük, hogy a 170+50 m2 ház kifűtése jó nyílászárók mellett, ésszerűbben kialakított fűtésrendszerrel, dupla ennyi fával egész jó átlagot mutatna. Általában a fával való fűtést kifizetődőbbnek tartják, különösen ha jól megépített, meleget sokáig tartó cserépkályha, vagy kandalló kiegészítés is van. Hátránya a kazánnál, hogy folyamatosan kellene rakni, mert ha gyenge a szigetelés, hamar lehűl a ház.

Köszi az eddigi válaszokat, eléggé lehangoló némelyik adat, keserves egy átlag fizetésből ilyen fűtésszámlákat kifizetni. Ezért szeretnék én is majd egy kisebb, takarékosabb házba költözni.

Kár, hogy még nem írtak régi, vastag vályogfalú házról, vagy a modern, extrán szigetelt házakról. Esetleg padlófűtésről?

2011. jan. 28. 14:21
 9/20 anonim válasza:

A 13.47-es vagyok.

Esetleg még érdemes megemlítenem bátyámékat.

Nyáron beszereltettek egy klímát a meleg miatt. Most a hidegben kipróbálták, hogy milyen, ha azzal fűtenek 1 hétig. A napi fogyasztása 200Ft-ra jött ki, úgy hogy 22-23 fokra volt beállítva. Azt akárhogy is nézzük havi 6000Ft / 1 helység. Ha mondjuk beszorozzuk 5-tel, mert 5 helység van, akkor 30 ezer forint egy ház fűtése. Gáz akkor van, ha nincs áram (szó szerint), de amúgy nekem úgy tűnik ez egy működő fűtéstechnológia lehet, viszonylag kedvező költségekkel. És tényleg nagyon jó meleget csinál és tart. Továbbá ma már nem kerül többe 5db klíma beszerelése se, mint egy gázfűtés kiépítése. Szerintem.

2011. jan. 28. 14:41
 10/20 A kérdező kommentje:
Ez a klíma tényleg jól hangzik. Másikat kiegészítő, ill. helyettesítő módszernek is jó. Esetleg a márkája?
2011. jan. 28. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!