Árt-e a melegvíztárolós cirkónak, ha előmelegített vizet vezetek bele?
Figyelt kérdés
Nos, ez egy Ferroli Oasi aminek van egy 55 literes melegvíztárolója. Mivel kb. havi 150 köbméter gáz fogy el csak a melegvíz használat miatt, kitaláltam, hogy a padlásra felteszek egy régi bojlerből kiszedett tartályt, és azon keresztül vezetem bele a vizet. Így nyáron akár 50-60 fokra is felmelegedhet a bemenő víz, és gázt spórolnánk. Nem akarom külön használni, mert az kényelmetlen lenne, ha zuhanyzás közben elfogyna, és át kellene állítani valamit.2011. jan. 22. 09:02
11/11 anonim válasza:
semmi képen nem árt neki, nyugodtan csinálhatod.
a 40c fok a padláson nem egyenlő azzal, hogy bojlerben is annyi lesz. Ahogy valaki írta, kis felületen kellene viszonylag rövid idő alatt sok vizet melegíteni.
MIvel ott nincs sugárzó hő ezért a 365 napból kevés nap lesz amikor érezhetően spórolsz.
Nem árt neki, de szerintem ebből nem lesz megtakarítás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!