Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen energiával fűtöd a házad?

Milyen energiával fűtöd a házad?

Figyelt kérdés
Mivel a gáz ára egyre magasabb arra lennék kiváncsi, hogy milyen tüzeléstechnikára érdemes átállni? Tisztába vagyok vele, hogy minden energia egyre drábább de ha megveszek pl.20 Mázsa szenet akkor az 20 Mázsa szén.Ha viszont lemér a gázórám 100 Köbméter gázt annak a 20-30 %-a valószinű, hogy valami más anyag mert egyszerűen belefagyunk a házba tőle.
2011. jan. 18. 19:28
 1/9 A kérdező kommentje:
Etanol kandalló ér valamit?
2011. jan. 18. 20:08
 2/9 anonim ***** válasza:
a fa a legolcsóbb, és környezetbarát... a gáz higításában nem hiszek amúgy... :)
2011. jan. 18. 21:25
 3/9 anonim ***** válasza:

Távfűtés :S

De a szüleim fatüzelésű kazánnal. Ez azért jó, mert lenn van a kazánházban és nem koszolja a szobát. Én nem tudom, hogy viselnék el egy kandallót, hiszen valahányszor megpiszkálod, száll ki belőle a korom, stb. A kazánház meg mindegy :D Bent a szobában pedig radiátorok vannak, szóval úgy néz ki, mintha gázzal menne :)

Egyébként gázkazán is van, a biztonság kedvéért, például ha az ember betegen fekszik otthon, akkor általában se kedve, se ereje a tűzzel vacakolni.

És a fa valóban sokkal, de sokkal olcsóbb!

2011. jan. 18. 21:48
 4/9 anonim válasza:

a 20 mázsa szén csak 15 mázsa, de ez attól függ hogy hol veszed! :)

Egyébként én is fával fűtök, szerencsére tudtam ingyen szerezni így gyakorlatilag az idei fűtésszámlám 0Ft/hó!

Kandallóm van és raktam a falba egy kis ventilátort amivel keverem a levegőt a lakásba így egyenletesen 24 fok van.

Összegezve: Jó szigetelés + fatüzelés + légtechnika = több tízezer forint/hó spórolás

2011. jan. 19. 12:54
 5/9 anonim ***** válasza:
Fával fűtünk, kandallóval.
2011. jan. 19. 15:26
 6/9 anonim ***** válasza:

Én is fával fűtök.Kandallóval.Ha jó a kémény,nem száll ki a füst,hidd el.Nálam sincs füstszag kicsit se,pedig 2 kandallóval fűtöm a 90 négyzetméteres házamat.

A fa ha veszem,nem elég a 60 mázsa,inkább közelebb van a 70 mázsához.De azt hozzá kell tenni,hogy általában köbméterre veszem,mert úgy kisebb az átba..ás lehetősége.

És vegyes fával fűtök.Mázsára amúgy 1600 forinttól indul a dolog felénk.Erre az évre nem vettem,mert tavalyról maradt,meg ingyen is kaptam.

2011. jan. 19. 18:36
 7/9 anonim válasza:
Alapon geotermikus és napenergia. Van egy fatüzelésű kandalló is, illetve vésztartaléknak van egy villanybojler.
2011. jan. 19. 19:08
 8/9 anonim ***** válasza:
110 m2-es ház 3 szoba 2 cserépkályhával, 1 szoba kandallóval, elő- és fürdőszoba gázkonvektorral van fűtve. Egy szezonban kb 100 mázsa akácfa megy el fűtésre (a ház nincs szigetelve)
2011. jan. 20. 19:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Sajnos gázzal, és lelkifurdalásom is van miatta, de takarékoskodunk vele. Ha tehetném és te teheted geotermikus energiával érdemes, mert hazánk alatt dupla olyan meleg a föld mint bárhol máshol a világon, és ott vannak a termálvizek is.
2011. jan. 28. 02:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!