Elég az a szoba párásítására ha kis tálkába vizet teszek és azt helyezem a radiátorra?
a vizes tál ugyanolyan jó.
nekem kb 2 napig elég 1.5-2 dl víz. a párkányon van egy fém edényben. neked is fémet vagy kerámia tálat javasolok.
a vizes törölköző felesleges, mert csökken a fűtőtest hatásfoka.
Attól függ, mekkora és milyen száraz a szobád. Én panelban lakom, a vízipálma amatt van egy nagy tál, ami jól túllóg a cserépen. Napi egy liter vizet elpárologtat, és még így is száraz a levegő.
A zeneiskolában, ahol zongoráztam, szintén száraz volt a levegő, minden zongora alatt állt egy kisebbfajta lavór, vízzel tele. Mert a fa elreped, ha kiszárad.
Egy kis tálka semmit nem ér, csak ha nagyon kicsi a szobád, max. 8 nm. Ha ennél nagyobb, pláne ha nagyobb a belmagasság is, akkor valami nagyobban gondolkozz.
Én nagyon ajánlom ezt a vízipálmás módszert, viszonylag hatékony és nem is ronda :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!