WC tartályba helyezhető tabletta megakadályozza a tartály vízkövesedését?
En hasznaltam azokat a tablettakat, az enyemek kekek es zoldek voltak. Annyira osszefogtak a tartalyt meg a vizet, hogy oblitesnel a csesze is zold maradt, le sem birtam rendesen surolni. A vizko viszont nem tunt el.
Szoval szerintem feheret vegyel, probald ki, aztan ha nem valik be, majd nem nezel a tartalyba tobbet :-)
Lehet, a miénk is vízköves, de még soha nem jutott eszembe, hogy a tartályt nézegessem belülről.
Mért zavar, ha ott vízkő van? Ne szed le a tetejét, ne nézz bele és máris megoldódott a probléma!
Én is használtam a DM-es és a Tesco-s tablettákat, HÜLYESÉG hogy a csészét össze fogták, ok a tartály belsejét igen de idővel az is feloldódott magától.
Szerintem meg azok a legjobbak, mert a wc-be rakós szarságok csak egy oldalt azon a kis csíkon lefelé fertőtlenítenek ezek meg mindenhol.
Mi azóta csak ezt használunk.
09:40 ez most nem volt egy okos hozzászólás. Oké, hogy az ecet vízkőtlenít, de az első lehúzáskor lejön az összes. Én is ecetet használok, amire csak lehet, de ez pont nem az a téma.
Különben is fenntartom, hogy nem kell abba semmit rakni :D
08:12
Az enyem nem DM-es volt, tehat nem HULYESEG, hogy osszefogta a cseszet. De gondolom mivel egy haztartasban elunk, te jobban tudod...
Nagyon köszönöm mindenkinek a választ!
23:52 köszi, megnyugtattál. Ahogyan kinéz a tartály belülről... Spec nem tudtam, hogy ott nem élnek meg a baktériumok, így most megnyugodtam :) Egyébként nem néztem bele kb. 6 éve, mióta cserélni kellett, csak most szivárog a csésze felé a víz, és gondoltam, ha belenézek, okosabb leszek, mitől is van, de tévedtem. Gondoltam, le- és szétszedem, kitisztítom, esetleg gumitömítéseket cserélek, de amíg "csak" kb. 1 liter víz folydogál le, nem merek hozzányúlni.
09:57
En sem naponta teszek bele ecetet, de neha szoktam. Neha atfozom a kavefozomet is stb...tehat megelozom azt, hogy vizkoves legyen a gepem, vagy a vezetekem.
Az automata mosogepnel is ezt alkalmazom, sot a gozolos vasalonal is, igy mindig tisztan vannak tartva, s nem jelennek meg a lerakodasok.
Este beleontom a tartalyba, s reggel lehuzom. Ezt igy 1-2 havonta ellehet vegezni. A sok tabletta es illatosito stb., nagyon sokszor allergiat valt ki, ezert En inkabb kerulom ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!