Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szoba hangszigetelés zenészekn...

Szoba hangszigetelés zenészeknek? Hogyan?

Figyelt kérdés
Dobos vagyok, és a szobámból túlságosan ki hallatszódik a zaj. Az ajtóm nem valami jó, de nincs pénzem újat venni :S. Hogy tudnám megoldani olcsón a hangszigetelést? 17F
2011. jan. 11. 15:22
 1/6 anonim válasza:

Tojástartóval szigeteld a falakat. Komolyan jó hangszigetelésnek,már mint az e fajta,kemény papíros : [link]

Persze alaposan bekell fedni a falakat vele,mert külömben nem ér nagyon semmit.

2011. jan. 11. 15:33
 2/6 A kérdező kommentje:
És ha mondjuk az egyik falam az udvar fele van, a másik az utca fele, a 3. egy másik szoba fele, és a 4. lenne a fontos, ami a konyhába vinne és azon van az ajtó. Akkor elég lenne csak azt a falat befedni, vagy akkor kapásból az egész szobát kell?
2011. jan. 11. 16:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Én is hallottam már ezt a tojásdobozos megoldást, de elég hülyén nézhet ki. Az öcsém zenész, van itthon stúdió, ahol dobot is vesznek fel, ő kőzetgyapottal szigetelte le a falakat. Tökéletesen hangszigetel, nem hallani ki semmit. Lakószobánál nem tudom, mennyire megoldható, mert azon ugye ablak is van, azt meg mégsem szigetelheted be. De oda meg lehet kapni több rétegű, hangszigetelő ablakot.
2011. jan. 11. 16:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy hiába szigeteled le az egyik falat, mert a másik átviszi a rezgést. Szóval mindenképp érdemes körbe.

Azonban a tojástartó önmagában édeskevés. Mindenképpen tegyél alá egy réteg szivacsot vagy bármilyen szigetelőanyagot. Ugyanezzel vond be az ajtót is jó alaposan.

De a legjobb lenne, ha le tudnád vinni a dobot mondjuk az alagsorba. Nincs ott valami megfelelő helyiség? Azt sokkal könnyebb leszigetelni.

2011. jan. 11. 16:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Igaza van a harmadiknak, nálunk is az alagsorban van a stúdió. A javaslatomat amúgy visszavontam, most nézem, hogy olcsó megoldást keresel. A kőzetgyapot határozottan nem az. Esetleg még a szőnyeget próbálhatod meg, az öcsémnél is azzal volt hangszigetelve kezdetben. Nem lesz tőle teljesen néma kifelé a helyiség, de rengeteget levesz a hangból. Vegyél valami olcsó, de vastagabb padlószőnyeget (pl. Diegonál valami épp akciósat), tedd fel a falra és az ajtóra. Léceket kell csavarral felerősíteni a falra (rendesen tiplivel befúrni), ahhoz tudod hozzászögelni a szőnyeget, az ajtóra meg tűzőgéppel (bútorokhoz valóval, nem irodaival). Házilag megoldható, nem kerül sokba.
2011. jan. 11. 16:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm az ötleteket :).
2011. jan. 11. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!