Jackuard függönyt vagy voile függönyt vennétek? És miért?
Igen, lehet, hogy a drapéria nem olyan jó választás, de te tudod, hogy mutatna jól. Viszont tudsz trükközni a voile függönnyel úgy is, hogy ha van kis ablakod, gondolok itt egyes ablakra, akkor úgy veszed meg a függönyt rá, hogy hosszába ketté van vágva, így két hosszú csíkot kapsz, ehhez az kell, hogy legalább másfélszer olyan magas legyen a függöny mint az ablak. Ezt úgy rakod fel a karnisra, hogy a felénél egy kicsit túl csípteted fel, belül legyen a rövidebbik oldal és közép tájt kötsz rá egy laza görcsöt(csak a rövidebbre), ugyanígy a másik hosszú csíkkal is.
Érdekesen hangzik, de nekem ezelőtt így volt megcsinálva és nagyon mutatós!
Mondjuk inkább úgy, hogy félek már.
A sztorim a következő. 5 éve építkeztünk elől 2 egyforma függönyöm van mint említettem már szoba és konyha ablak. A függönyök jackuard típúsuak és már a sok mosástól napsütéstől kicsit sárgák lettek, összementek, szálösszehúzódások vannak benne.
Pár hónapja eldöntöttem mostmár veszek előre két egyforma erős szép strapabíró függönyt ami megint bírja egy 5 évig. igen csináltattam is és képzeld szövési hibája volt mindegyiknek, visszavittem és másikat varrtak helyette de aztán mikor feltettem nem igazán tetszett így hát anyukámnak elpasszoltam. Most ott tartok, hogy le szeretném már zárni az ügyet tényleg kellene két függöny de nem is tudom milyen legyen voile vagy jackuard erre egyik munkatársam mondja nem muszály egyformának lennie. Így már azt is el tudom képzelni, hogy a szobában valami volile a konyhában pedig jackuard mert úgy gondolom oda az illene szerintem túl túl szép lenne oda az a másik tehát nem illene oda. Amúgy szép a konyhám is de kb 1,5m-re van a tűzhelyemtől az ablak. Na akkor ma meg eszembe jutott a vitrázs f. meg a drapéria de ez lehet, hogy tényleg nem lenne jó az utcafront miatt. Hát kb olyan 10 méterre vagyuk az úttól tehát nem az hogy belátnának hanem az összkép szerintem.
Na szerinted mitévő legyek? (Bocs, hogy hosszúra sikerült!)
Szerintem inkább maradj a két függönynél. Én legalább is ezt tenném. Aztán még ha egyszerű egyszínű függönyt is választasz, akkor fel tudod dobni néhány pillangóval vagy virágocskával.
Bocsi, csak be volt már írva a hozzászólásom, csak közben itt hagytam és nem láttam a második komidat.
Szóval: szerintem sem kell egyformának lennie a függönyöknek. Inkább arra figyelj, hogy a fal és a bútorok színéhez passzoljon. Én nagyon voile párti vagyok, de mivel anyukámnál jackuard van mindenhol, az is tetszik, de oda illik is. Hozzám nem illene.
El tudom képzelni, hogy milyen mérges lehettél, amikor láttad, hogy hibás a függöny... Mint most én, mert még karácsony előtt vettem az OBIban egy gyönyörű függönyt és otthagytam varratásra, de még a mai napig nem hívtak, hogy készen lenne. Már azon gondolkozom, hogy felhívom őket és megkérdezem, hogy menjek segíteni leszegni a saját függönyömet?!
Én a voilét választanám, mert azt tudod kombinálni, variálni például az előző linkemben lévő kis díszekkel, ha meguntad leveszed... Sokkal több benne a lehetőség, mint a jackuardban, hiszen, ha arra lógatnál virágokat vagy tűznél lepkéket az már csicsás lenne, legalább is szerintem.
Gondolom nem vagyok nagy segítség a számodra, de ezt igazából tényleg neked kell eldönteni, mert te fogsz vele együtt élni, látni nap mint nap. =o)
Még mielőtt megvettem, lefotóztam, hogy az itthoniak is lássák. Kicsit gyagyás vagyok, tudom.
Nem igazán adja ki a képen, de világos és narancssárga átmenetes és pillangók és virágok vannak rajta. Szerelem volt első látásra. És akkor volt leakciózva, 2.000 körül volt métere. Ez az ami még nem lóg a szobámba, bármennyire is kifizettem már...
Gondoltam megmutatom, hátha segít egy kicsit dönteni, hogy milyet is szeretnél =o)
Hát nagyon szép ez a függöny. Hidd el sokat segítettél abban, hogy nem kell két egyforma függönynek lennie. Nem is tudom nálam ez miért így alakult a kezdetek óta.
És az obiban amúgy ingyen meg is varrják a függönyeidet?
Hát én a te helyedben rájuk telefonálnék, hogy már mi van? Ráncolót is varrattál bele meg minden?
Amúgy nagyon köszönöm a tanácsaidat ma este csak ezért kapcsoltam be a gépet, hogy hátha írtál.
=o)
Aranyos vagy!
A helyzet az, hogy a varratásban szerencsém volt, mert még éppen ingyen varrják. Ugyanis december 14-én vettem a függönyt, de elhoztam, mert azt mondták, hogy két három hét mire megvarrják. Anyukámnak van varrógépe és úgy gondoltam, hogy majd ő megvarrja. Aztán a karácsonyi készülődésben nem volt rá idő és inkább visszavittem az OBIba a vásárlás után egy héttel. Ekkor közölték velem, hogy a függönyvarratás nem ingyenes a múlthét csütörtök óta. Kibuliztam magamnak, hogy azért nekem csak megvarrják ingyen hiszen az ingyenes időszakban vettem. Varrattam rá ráncolót is. Azt hiszem, hogy 200 forintért varrják méterét.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!