Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen környék Szegeden?

Milyen környék Szegeden?

Figyelt kérdés
Melyek a jó és rossz környékek Szegeden?Lakásvásárlás előtt álok egy 9 hónapos gyermekkel.
2011. jan. 7. 08:46
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Tarján városrészt bátran merem ajánlani. Szegednek ez a része egy panelrengeteg, de viszont nem kerülnek a lakások 20.000.000 Ft-ba, vannak játszóterek, közelben van egy pár nagyobb üzlet (SPAR, COOP, MATCH), gyógyszertárak, jó a tömegközlekedés ezen a környéken, busszal 10 perc alatt be lehet jutni a belvárosba, de gyalog is mindössze 30 perc alatt meg lehet tenni ezt a távot. :) Ráadásul egy csomó óvoda és iskola is van itt.

Én 10 évig laktam Tarjánban, egyszer se kötöttek belém az utcán, viszonylag nyugis a környék.

Hogy hol ne vegyél lakást? Mars tér környékén semmiféleképpen ne vegyél.

2011. jan. 7. 09:38
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
A "Móravárost" kerüld el! "Alsóváros" viszonylag nyugodt, csendes városrész, "Újszeged" viszont szinte megfizethetetlen.
2011. jan. 7. 09:51
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Nővérem egy ideig lakott Szegeden a Kálvária tér körül. Nekem tetszett az a környék. Kisebb társasházak és családi házak (vagy ahogy Szegeden mondják "magánházak") vannak arra felé, csendes kis utcákkal. Viszonylag sok az újabb építésű ház.

Elég rendezett a környék, bár néha azért az utcán láttam egy-két cigányt, csövest. De azok szinte mindenhol vannak...

Viszonylag minden közel van. Nővérem az egyetemre is gyalog járt be. A belváros is kb 10-15 perc sétányira van. 10 percre gyalog a piac és a buszállomás. A vasútállomás egy kicsit messzebb van, de én oda is gyalog mentem onnan. Busszal 10 perc.

A környéken vannak kisebb boltok, de a Tesco Cora sincs onnan a világ végén.

Szóval szerintem nem volt az rossz hely.

2011. jan. 7. 10:04
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Rókus is elég jó. Én ott laktam sokáig. Az Ipoly sor jó hely. Van közel óvoda, általános iskola, pár percre van tesco, gyógyszertár.
2011. jan. 7. 10:22
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Szegeden a Sancer-tavaknál lakom.Pás száz méterre a vadasparktól.

Igaz ez Móraváros nevezetű rész,de azért itt a cigányok nem olyan veszélyesek,mint Borsodban,vagy a nyóckerben.

47 éves "tőzsgyökér" vagyok,ismerek minden környéket,ami nem panel.

Írj,merre nézelődtetek,írok pár mondatot jót-rosszat/ellátás,közlekedés,zaj,stb/

.

2011. jan. 7. 19:21
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

"Szegeden a Sancer-tavaknál lakom.Pás száz méterre a vadasparktól."

A város legfertőzöttebb része, -Cserepes sor. Bravó. Nem fikázni akarom, mivel te hosszú évek óta ott laksz,te már ismered a "nehézségi pontokat", de egy most odaköltöző kisgyerekesnek nem merném ajánlani!

2011. jan. 7. 21:41
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem Cserepes sor---Szél utca !
2011. jan. 7. 22:40
 8/18 anonim ***** válasza:
89%

Mi most Makkosházán lakunk, de útálok itt lakni, lépten nyomon kocsma van. Épp a házunk alatt is. Annyira zavaró, hogy mi is költözni akarunk a 11 hós kisfiammal. Én most Tarjánt nézegettem, hogy szimpi. Rókus a Tesco felé nem szimpi nekem. Én olyan helyet ajánlok, ahol nincs minden felé a házak alatt kocsma, mint Makkosházán, vagy kisbolt, mert arra valószínű, hogy időnként részegek üvöltözését kell hallgatni.

A közlekedés mindenhol jó, ovi, suli is mindenfelé van. Írd már meg, ha lesz tapasztalat, mivel mi is hasonló cipőben járunk. Most Szegeden laktok egyébként? Merre?

2011. jan. 8. 20:51
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Tarjánról sok jót lehet hallani, nem tudom, hogy oda tartozik-e az Olajbányász tér, ha igen, akkor azt kerüld el! A többi része biztos jó.
2011. jan. 9. 10:06
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Szőreg. Nyugodt, a busz 20 perc alatt beér Szegedre, van óvoda, iskola, bolt, posta.
2011. jan. 9. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!