Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kombikazánt hogy kell feltölteni?

Kombikazánt hogy kell feltölteni?

Figyelt kérdés
Saunier Duval kazán. 1 bar-on van, szóval utána kellene tölteni. Alul megtaláltam a biztonsági szelepet, illetve egy kék csapféleséget. Azzal kell utántölteni? Valaki leírná a menetét? Hálás lennék! Köszönöm szépen!
2011. jan. 6. 14:48
 1/9 anonim ***** válasza:
alul keresel egy tekerőt.Olyat amit kézzel tudsz tekerni, na azt kinyitod, és nézed a nyomást. max 2 bart tegyél bele:)
2011. jan. 6. 14:53
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, a tekerő megvan. Kék színű. De kikapcsolt állapotban nem jelzi a digitális kijelző hogy mennyin áll a nyomás. Viszont bekapcsolt állapotban elvileg nem szabad rátölteni mert veszélyes a hideg víz a forró kazánra. Meg meg sem nyit a csap ha be van kapcsolva a kazán, bár ha nincs akkor sem... Ezt nem értem:(
2011. jan. 6. 14:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség. Nyugodtan tölthetsz rá bekapcsolt állapotban. Ha nem akarod a forró kazánt tölteni, akkor vedd le a legkisebbre, majd várj fél órát mondjuk. Aztán megnyitod picit a kék csapot bekapcsolt állapotban, s 1,5-ig feltöltöd. Többet nem kell, mert amikor melegít a kazán, ez még növekedni fog. Nekünk is ilyen kazánunk van. Semmi baj nem lesz, ne aggódj. Majd írd meg, hogy sikerült. :)
2011. jan. 6. 15:14
 4/9 A kérdező kommentje:
Hát Köszönöm szépen! Igazából a hétvégén tudom megvalósítani. De egyébként múltkor megnyitottam mikor ment a kazán, teljesen de 1 csepp víz nem ment rá...Utána kikapcsoltam a kazánt, félóra eltelt. Visszakapcsoltam mondom megpróbálom akkor is. Hiába nyitottam, 1 csepp víz sem ment rá. Ezért nem értem. De megpróbálom úgy ahogy te írtad! Köszönöm mégegyszer:-)
2011. jan. 6. 15:20
 5/9 anonim ***** válasza:
kinyitottad rendesen? tekerni kell rajta jópárat.
2011. jan. 6. 15:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen! Fullra. De majd most megpróbálom úgy hogy lejjebb veszek mindent és várok 1 órát. Akkor megpróbálom majd. Hétvégén megírom hogy sikerült-e:)
2011. jan. 6. 15:28
 7/9 anonim ***** válasza:

Ahonnan jön a víz,oda nem raktak valahol lent egy csapot?

Azért kérdezem,mert ahova járunk fodrászhoz,a szalonban jártak így.

Modernizáltak,a fejmosóban van a vízmelegítő,így a kombikazánból CSAK a fűtés részt használják,és elzárták lent a bejövő víz sarokszelepét.

Lement a nyomás,nem tudták tölteni...szerelő. Az ránézett,fél perc alatt megmondta a tutit,ivott egy kávét és ment.

Ez az ősszel volt,pont ott voltunk.

Te használod a melegvíz-funkciót?...akkor passz.

2011. jan. 6. 18:27
 8/9 anonim válasza:
Nekem Ariston kondenzációs kazán van, és nem tudom, hogyan kell pontosan tölteni vízzel, fűtés és víz is erről megy, a csapot megtaláltam, de nem tudom, hogy ki kell-e húzni, mert azt a kék tekerőt a padló irányába lefelé lehet húzni, de tekerni akkor sem tudom, ha kihúzom, meg akkor sem, ha visszapattintom. Félek, hogy ha erősebben meghúzom eltörik az a kis műanyag. Tudtok ebben segíteni, én nem értek ehhez, pontosan milyen metódussal kell tekerni? Köszi szépen előre is a válaszokat.
2016. jún. 16. 21:42
 9/9 lg1993 válasza:

Itt vannak a fotók:

[link]

[link]

2018. márc. 20. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!