Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért más ízű az a víz ami a...

Miért más ízű az a víz ami a konyhai csapból folyik mint ami a fürdőszobai-ból?

Figyelt kérdés
Panellházban lakom
2011. jan. 2. 13:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Eddig azt hittem, hogy csak én vagyok finnyás, de ezek szerint nem... Nem tudom miért, de tényleg más ízű. (a kutyám is csak azt a vizet issza meg, amit a fürdőben engedek neki)
2011. jan. 2. 13:29
 2/3 anonim ***** válasza:
Mi nem pesten lakunk és kertes házban, de szerintem is más ízű, én nem is iszom meg a konyhait (most már a fürdőszobait se nagyon, rossz ízű már az is). De a fürdőnél nekünk mindig hidegebb és sokkal jobb ízű.
2011. jan. 2. 13:49
 3/3 lockstock válasza:
Csak el kell gondolkozni. A vízórától vagy a hidrofortól a legközelebbi helyiség a fürdőszoba. Általában a fő elzáró csap is itt van elhelyezve. Ha a fürdőszobában engeded a vizet, akkor a vizhálózat (amit évente 2x is mosatnak), illetve a vízóra után a víz egy rövid csőszakaszon megy keresztül. Ez a cső is nyilván tele van mindenféle baktériummal. Emellett a fürdőszobában gyakrabban van engedve a víz és nagyobb mennyiségben, így nem büdösödik bele a csőbe. A ház többi részében a csövek fertőzöttebbek, és állottabb bennük a víz. Megoldás a víztisztító készülék, vagy valamilyen módszerrel a házi vízvezetébe bejuttatott fehérjebontó hatásu, lúgos fertőtlenítőszer pl: nátrium hipoklorid.
2011. jan. 2. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!