Hogyan tudom a lakásban csökkenteni a levegő porkoncentrációját?
Mindennap porszívózok porzsák nélküli hepa szűrős porszívóval, s mindennap sok por gyűlik össze a tartályban. De ennek ellenére, ha besüt a Nap a lakásba, látni, hogy mégis mennyi por száll a levegőben.
Lehet ez ellen tenni valamit?
Ha megoldódna a probléma, talán a polcokat sem kellene törölgetnem.
Azért ez nem mindig igaz :)
Azért kérdeztem a panelt, mert itt mindig indokolatlanul csupa por a lakás. Egy éve lakom panelben, el sem tudom képzelni, hogy keletkezik ennyi por.
Az előző házunkban azért volt por, mert a hajópadló alatt nem volt lebetonozva a szoba, onnan szállt fel. Azt egy betonozás megoldotta.
nálam is iszonyat ami van, panelszerű a ház, a lakásban lamináltparketta, párásítok is, van szőnyeg. amíg nem volt, addig olyan porcicák voltak a padlón, hogy naponta kellett porszívóznom.
most a szőnyeg vmennyire összeszedi, de néha így is kegyetlen.
nekem is tartályos a porszívóm, heti 2-3x ürítem, és szinte mindig tele van.
komolyan nem tudom mi a megoldás, de azért annyira nem bosszantom magam rajta, kb 5 perc alatt megvan egy mini-takarítás :D
Nem panelházban lakunk, hanem egy új építésű, talán vasbeton házban.
Én is gondoltam, hogy köze van a ruhákhoz, ugyanis, mikor kiterítek, majd megszárad a ruha, ha kirázom, akkor rengeteg szálló por meg szöszmöszt rázok ki belőle.
Amíg nem volt szőnyegünk, nálunk is sok volt a porcica, s felmosás sem sokat segített, mert, mikor megszáradt a padló, a felmosó szálai is hagyt szöszmöszt. Így bevezettem, hogy porszívózás, felmosás, újra porszívózás, s ekkor azt mondhatom, kész vagyok. Hetente egyszer így, naponta pedig megmarad az egyszeri porszívózás.
Ezek szerint el kell fogadnom ezt az állapotot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!