Házi készítésű gumilövedékes fegyvert szabad itthon tartani esetleg önvédelemre használni?
Az elöltöltős múzeálisnak minősülő fegyvert hogyan kell igazolni hogy nem házi készítésű?
A gumilövedékesbe ugye kell akasztó hogy ne lehessen vele a gumin kívül mást kilőni.
A múzeálisokba van ilyen? Ha én teszek bele akkor azt ki ellenőrzi hogy megfelelő-e?
Köszönöm a válaszokat.
Kössz a választ!
Amúgy ha mindenki maga tudja a képességeienek és lehetőségeinek határát. nem kellene senkit kevesebbnek nézni mint ami. lehet ti nem de más tud csinálni használható gumilövedékes fegyvert. Nem magatokból kellene kiindulni
Jóh feladom Én csak annyit akartam megtudni hogy ha pl csinálok egy szakállas puska másolatot az múzeálisnak minősül-e ha pl kirakom a falra akkor azért megvághatnak-e hogy házi készítésűt csináltam???
Másrészt ha neadj Isten (csak feltevés) előre egy gumilövedéket töltök hátulra meg kb 60Joule ennergiát adó puskaport (ez is csak feltevés) és bejön egy rabló gyilkos és azt mondja pénzt vagy életet. És én seggbelövöm, akkor érhet-e engem büntetés illegális fegyvertartás miatt?
Ezért kérdeztem, hogy kell e akasztó. és ha igen akkor ki ellenőrzi hogy szakszerű-e?
Ezt szerettem volna megtudni nem azt hogy úgyse tudod meg ez lesz az lesz. ha te csinálod biztos az lesz de ha egy pontos másolat akkor jó.
Amúgy kösz az aggódást de nem vagyok már gyerek.
A piacon árulják a légpuskarugókat 100asával. (2-8 év)XD
Ember.. "NORMÁLIS VAGY ?????!! Láttál már olyat aki légpuska rugócsere miatt ült? Megkérdezik a sitten a rabokat mér ültök?? 1 én gyilkosságért 10 évet. Én nemi erőszakért 4 évet. Én sikkasztottam 100 milliót kaptam 3 évet!.. "és te?? Kicseréltem a légpuskába a rugót 8 év! :) :) :) Elég röhelyesen hangzik nem?!
Igen, röhejes, de ez van.
A légpuska rugó fegyver FŐDARAB, ergo, csak vizsgázott fegyvermester cserélheti.
Más kérdés, hogy ökörség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!