Mennyi áramot fogyasztasz egy nap? Hogy tudnám bemérni, mi mennyit fogyaszt?
Átlagosan 2 tv megy, 1 számítógép, 1 hűtő.
Átlag 2 adagot mosok, és 11KW a fogyasztás.
Szerintem ez sok.
(1,5 szobás lakás)
Jobb esetben rá van írva a készülékekre, mennyit fogyaszt. Ha pontos eredményekre vágysz, vehetsz egy fogyasztásmérőt, 3-5 ezer forintokért -már- vannak:
A meleg viz külön órán van.
világítás meg max.1-2 óra.
Mindegy mekkora a lakás, a fogyasztók számítanak.
Nálam hasonló dolgok mennek, mint nálatok, és napi szinten 13 KW a fogyasztásom.
Én egyedül élek, 1 TV-m van, ami 150W-os, laptopom van, asztali gépem nincs, 1 kicsi hűtőszekrény, napi fél kWh-t eszik, meg energiatakarékos égők. Mosni - mivel egyedül vagyok - nem sokat kell és ahhoz is csak a 40 fokos 30 perces mosást használom. Így nekem napi kb. 1.5 kWh a fogyasztásom.
Gyanúm hogy a mosógép az ami nálad sokat fogyaszt. Gondolom, kisgyerek van a lakásban, ezért mosol ennyit és gondolom, épp ezért 90 fokon. Sajnos az tekeri a villanyórát.
A tűzhelyetek nem elektromos? Az is tekeri ám rendesen a villanyórát.
Ha neked is olyan rusnya, energiazabáló TV-d van mint nekem, akkor, ha azokat kevesebbet használod, valammennyit spórolni tudsz, de nem sokat max. 10%-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!