Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért fizettek eddíg csatornad...

Miért fizettek eddíg csatornadíjat a dél budaiak?

Figyelt kérdés
Ha eddíg tisztítatlanul folyt a szennyvíz a dunába a dél budai részről akkor miért emelik 10%-al a csatornadíjat? Hiszen ugyanannyit fizettek minha megtisztították volna. Ráadásul most ,hogy átadták az új szennyvíztisztítót ami uniós pénzből épült.Vagyis vissza nem téritendő.
2010. dec. 26. 22:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy pontosan melyik nemzet itala a szennyvíz (rossz kategória), de azért megpróbálok válaszolni a kérdésedre. Attól, hogy korábban a szennyvíz tisztítás nélkül került a Dunába (ez sem teljesen igaz, mert azért különböző fizikai szűrőkön átvezették) a szennyvíz, attól még volt infrastruktúra (magyarán csatornahálózat), aminek a segítségével odavezették a házadtól a szennyvizet. Ennek az infrastruktúrának is van egy üzemeltetési és karbantartási költsége. Az új szennyvíztisztító pedig lehet, hogy uniós pénzekből épült, de a fenntartást nem az unió fizeti. A szennyvíz ártalmatlanítása nem kevés energiával jár, aminek természetesen költsége is van. Ezt a költséget kell elméletileg megfizetned a szennyvízdíjban.
2010. dec. 26. 22:49
 2/3 A kérdező kommentje:
bocsánat ,rossz kategóriába soroltam.és nem tudom ,hogy rakjam át.
2010. dec. 26. 23:06
 3/3 anonim ***** válasza:
Semmi gond, majd a moderátorok átteszik, már jeleztem. A kérdésedre sajnos nem tudom a választ, nálunk is lesz januártól valamilyen díj, pedig csatornánk sincs (Érd).
2010. dec. 27. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!