Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gyökeres fenyő. Mikor kell...

Gyökeres fenyő. Mikor kell majd öntözni?

Figyelt kérdés

22.én hoztam haza a fenyőfánkat.

Azóta még nem locsoltam.Milyen időközönként kell majd öntözni?

Lehet csapvízzel, vagy legyen állott a víz?

Nagyon szeretném majd kiültetni, jó lenne ha nem menne tönkre.

2010. dec. 26. 20:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Most már locsold! A kiültetéshez pedig leírom, én hogy jártam tavaly a gyökeres fenyővel. Márciusig locsolgattam, gyönyörű volt! Aztán elültettem földlabdával együtt, jó fenyő földbe, tönkrement. Amikor már egyértelmű volt a halála, kibontottam a földlabdát, és kiderült, hogy TÖMÖR AGYAGBA pakolták a kis fát, gondolom, hogy tartsa a vizet. Nos, ez az agyag a kiültetés után megfojtotta fát. Tehát kiültetés előtt a földlabdát érdemes lebontani, és szabad gyökerűként elülteni.
2010. dec. 27. 09:50
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Megfogadom a tanácsodat.

2010. dec. 27. 11:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Mi simán, földlabdástul ültettük el és megmaradt, 2 is két különböző évben. Mindkettőt kertészetből szereztük be. Viszont tavaly a rádióban azt hallottam, hogy ha a gyökeres fenyőt nem hozzáértő veszi ki a földből, akkor olyan fontos kapcsolatokat szakíthat el, hogy a fenyő nem éli túl az akciót. Úgyhogy szerintem lebontani a földlabdát és szabad gyökérrel elültetni nem jó ötlet.
2011. jan. 1. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!