Nagyon gáz, ha a mosógépet, valamint a hűtőt földeletlen áramról működtetem?
Tudnék csinálni elvileg földelést, de ha nem nagyon muszáj, akkor inkább nem szórakozok vele.
Mondjuk inkább a mosógép érdekelne, oda könnyen is vezethetnék földelt áramot, a konyhába viszont biztos nem fogok, mert az már macerásabb lenne odavinni.
Amúgy az egész ház rendszere földeletlen, kivéve egy konnektort, valamint az ipari áramot.
Szia!
JA, leverne! Ha a biztositek nem engedne at annyi ampert mint amennyit a mosogep leszivna, akkor lecsapja, persze! De a mosogep dragabb lenne, mint egy földkabel bevezetese szerintem!#
Alex
nem verné le, tekintve, hogy földelés nélkül a berendezés csak testzárlatos tud lenni, azaz a burkolatra ferül feszültség. zárlat csak akkor lesz a dologból, ha hozzáérsz és rajtad keresztül záródik a fázis a földdel.
csakhogy akkor te leszel a fogyasztó, egy igen nagy ellenálásul fogyasztó, ami nem biztos, hogy átenged 6-10 ampert, ami a biztosítékhoz kellene (hűtő/mosogép esetén jellemzően 10), viszont a halálodhoz csak miliamparek kellenek...
Értem, amúgy azért nem kell túldramatizálni, azért nem föltétlenül függ tőle az életem, mert. persze nem kizárt, de elég valószínűtlen, h éppen akkor lesz zárlatos, amikor éppen érintkezem a géppel, inkább arra gondoltam, amit az egyik válaszoló említett is, h sokkal nagyobb kárt okozna-e a gépben egy zárlat, vagy egyéb, ha hiányzik a földelés.
Ahogy mondtam, nem megoldhatatlan, sztem inkább csinálok neki, biztos, ami biztos, meg amúgy is van egy fölösleges rézcsövem :)
"...h éppen akkor lesz zárlatos, amikor éppen érintkezem a géppel..."
lassan olvasd, hogy megértsd...
földelés nélkül testzárlatos lehet. ez azt jelenti, hogy feszültség kerül a burkolatra. nem megy sohova onnan, ott marad szépen. észre sem veszed, mert még működni is fog rendesen. ez az állapot bármeddig fentmaradhat.
csak a fogása lesz más...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!