Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ki lehet alakítani egy távfűté...

Ki lehet alakítani egy távfűtéses panellakásban padlófűtést?

Figyelt kérdés
Csak elméleti kérdés, nem értek hozzá. Ha meg is lehet csinálni, nem az elkövetkezendő egy-két évben szeretném.
2010. dec. 25. 14:58
 1/8 anonim válasza:
Ez függ az épület szerkezeti tulajdonságoktól, de az esetek 99%-ban igen. Ha másképp nem, de a belső tér magassága engedi, akkor úgy, hogy pár centivel megemelik a padlózat magasságát.
2010. dec. 25. 16:13
 2/8 anonim válasza:
Első vagyok, bocs azt elfelejtettem leírni, hogy az első hozzászólásomban leírtak technikai értelemben igazak. Az egészen más kérdés, hogy egy távhős épületben legtöbbször soros fűtési hálózat van, ezért nem egyszerű kizárni az adott személyt a távhős hálózatból, (elég pl. azt alapul venni, hogy átalakításnál le kell engedni a vizet a hálózatból, és ez ugye egy pl. 10emeletes ház esetében nem két deci...:P) Sőt gyakran nem is nagyon engedik (bár ezt én sem értem.)
2010. dec. 25. 16:37
 3/8 BlackSword ***** válasza:

Egyértelműen nem... Vagy csak nagyon költségesen... A panel födém rtg-je teljesen műs, mint a hagyományos lakóterek közötti rtg-rend... Ráadásul a panelokat (a 4 emeletnél magasabb) nem lehet egyediesíteni sem... A szerkezete pedig nagyon érzékeny az eltérő hőhatásokra... Ráadásul a padlófűtés nem is egészséges a viszereseknek (ráadásul gyorsítja is a kialakulását), a kisebb gyerekeknél asztmát okozhat, mivel kb 0,9-1,2 m magasan lebegteti a port...

Technikusként én nem javasolnám...

2010. dec. 25. 19:41
 4/8 anonim ***** válasza:
Először is: a jelenlegi központi fűtés megbontásával technikailag nem lehet,másrészt pedig nem is engedélyeznék.Harmadrészt pedig,hacsak nem földszinti lakásról van szó,nem is érdemes,hiszen az alattad lévő lakás hőmérséklete is annyi kb,mint a te lakásodé,ebből a dódik,hogy a födém hőmérséklete is kb ennyi,tehát minek?De,ha feltétlenül ragaszkodsz -az amúgy nem szerencsés-ötletedhez,akkor elektromos rendszerben kell gondolkodnod,ezt alaposan meg kell terveztetned és engedélyeztetned(építési engedély köteles),meg kell szerezned hozzá a ház összes lakójának beleegyező nyilatkozatát,amit,ha társasházról van szó,egy soron kívül összehívott lakógyűlésssel is meg kell erősíteni stb,tehát nagyon bonyolult,és szerintem értelmetlen.
2010. dec. 26. 00:32
 5/8 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm a válaszokat.

Csak azért jutott eszembe, mert otthon is -többek között- ilyen módon fűtjük a házunkat és nagyon megszerettem, viszont a lakásban hiányzik a meleg padló. Hiába fűtenek elvileg alattam is, hideg a parketta. Aki ismeri, hogy milyen egy padlófűtéses házban élni, az tudja, hogy miről beszélek.

2010. dec. 26. 07:15
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen tudom, lefagy a lábad, mert hozzászoktál a jó meleg padlóhoz :D

Amúgy a por miatt tényleg azt mondják hogy nem egészséges...

Amin viszont behalsz és biztosan tetszene: bioetanolos kandalló, legjobb bnőméknél van, nem kell kémény hozzá és enyhébb időben 2 szintet is befűt, hideg időben meg a baromi nagy nappalijukat...

2010. dec. 27. 04:13
 7/8 A kérdező kommentje:

Ház igen! :) Az pótolhatatlan, hogy nem kell papucsot vennem, meg nem kell a csöveket meg a radiátorokat nézegetni.

Megnéztem ezt a kandallót, tényleg jó cucc, de sehol nem írják, hogy fűteni is jó, mindenhol csak azt, hogy szép, meg nincs füst, meg bárhová rakható! :) Pedig elméletileg egy kandallónak ez a legfőbb feladata. Amúgy nekünk otthon cserépkályhánk van. Azt is szeretem, de az gondoltam, hogy panelba nem lehet! :D :D

2010. dec. 27. 22:32
 8/8 anonim válasza:

A kishitűeknek :

[link]

2012. febr. 12. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!