Ki lehet alakítani egy távfűtéses panellakásban padlófűtést?
Egyértelműen nem... Vagy csak nagyon költségesen... A panel födém rtg-je teljesen műs, mint a hagyományos lakóterek közötti rtg-rend... Ráadásul a panelokat (a 4 emeletnél magasabb) nem lehet egyediesíteni sem... A szerkezete pedig nagyon érzékeny az eltérő hőhatásokra... Ráadásul a padlófűtés nem is egészséges a viszereseknek (ráadásul gyorsítja is a kialakulását), a kisebb gyerekeknél asztmát okozhat, mivel kb 0,9-1,2 m magasan lebegteti a port...
Technikusként én nem javasolnám...
Rendben, köszönöm a válaszokat.
Csak azért jutott eszembe, mert otthon is -többek között- ilyen módon fűtjük a házunkat és nagyon megszerettem, viszont a lakásban hiányzik a meleg padló. Hiába fűtenek elvileg alattam is, hideg a parketta. Aki ismeri, hogy milyen egy padlófűtéses házban élni, az tudja, hogy miről beszélek.
Igen tudom, lefagy a lábad, mert hozzászoktál a jó meleg padlóhoz :D
Amúgy a por miatt tényleg azt mondják hogy nem egészséges...
Amin viszont behalsz és biztosan tetszene: bioetanolos kandalló, legjobb bnőméknél van, nem kell kémény hozzá és enyhébb időben 2 szintet is befűt, hideg időben meg a baromi nagy nappalijukat...
Ház igen! :) Az pótolhatatlan, hogy nem kell papucsot vennem, meg nem kell a csöveket meg a radiátorokat nézegetni.
Megnéztem ezt a kandallót, tényleg jó cucc, de sehol nem írják, hogy fűteni is jó, mindenhol csak azt, hogy szép, meg nincs füst, meg bárhová rakható! :) Pedig elméletileg egy kandallónak ez a legfőbb feladata. Amúgy nekünk otthon cserépkályhánk van. Azt is szeretem, de az gondoltam, hogy panelba nem lehet! :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!