Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A konyhánkba elszaporodtak a...

A konyhánkba elszaporodtak a molylepkék. Mitől lehet ez? Mivel a leghatásosabb kiírtani?

Figyelt kérdés
Ráadásul a plafonon teláltunk 1-2 cmes kis kukacokat! El nem tudom képzelni honnan jöttek, és hogyhogy a plafonon vannak? Lehetséges lenne, hogy ezekből lesznek a molylepkéink? Gondoltunk a szagelszívóra, lehet nem volt jól rögzítve a kivezető csöve, és talán ott jöhettek be?
2009. jan. 20. 13:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hűha, ártatlan kis molylepkék eléggé makacs állatok... Azonnal dobj ki minden magvat, őrölt fűszert és lisztet, tésztát, azaz szárazárut a konyhádból! Különben sosem tűnnek el, ők MINDENBE bele petéznek, ha nem látod, akkor is... Moss át fertőútlenítővel utána mindent a többi pete miatt.

Ez után vegyél molyirtót, nekem az használt, amelybe beleragadnak a molyok, szegények, de ez vált be csak...

Ha nem vigyázol a ruháitokba is be fognak költözni és onnan már nehezebb időben, ruhalukasztás :D előtt kiűzni őket! Hará!

2009. jan. 20. 14:12
 2/6 anonim ***** válasza:
A boltból hozod haza! A lisztes zacsin vagy egyéb ilyen száraz terméken/-ben vannak.Ha észreveszem őket azonnal dobok ki mindent és őket lecsapkodom,aztán pár hét és újra sikerül bevásárolnom :( !
2009. jan. 20. 19:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Tegyél levendulát vagy cigit a szekrénybe
2009. jan. 20. 19:11
 4/6 anonim válasza:
Kukac=molygyerek:( A kukacok "fészkét" felkutatni -lehet bármi: mazsola, dió, kókuszreszelék, mindenféle bontott csomag-, ezeket lehúzni a wc-n. A kifejlett molyok ellen nagyon jó a Bábolna bio szexferomon csapdája. Odacsalja őket, és beleragadnak.
2009. jan. 20. 22:45
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Mindent kidobni túlzásnak tartok. Mikor nekem ugyanilyen gondom volt, akkor megkerestem a fertőzés helyét (nálam a dió volt) azt kidobtam, és ragasztószalagos feromonos csapodát tettem ki, ami összeszedte a kifejlődött molyokat. Ez is elég volt, nem kellett megsemmisíteni fél havi fizetésnek megfelelő konyhai alapanyagkészletet.

A munkahelyemen is volt, ott sem dobták ki a több száz tonnás raktárkészletet, csak körbefújkáltak egy szert.

2009. jan. 20. 23:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Molylepke kétféle van: egyik a kajamoly, másik a ruhamoly. Onnan tudod megkülönböztetni őket, hogy ha leszáll valahová, megnézed az összezárt szárnyuk alsó szélét. Ha egyenes: ruhamoly. Ha A betűt (fordított V-t)formáz: kajamoly. Igen, hozhattad haza a boltból is, de ősszel bepetézhettek valahová a konyhában vagy ha van, a spájzban. Igaza van az előttem írónak: sajnos minden kaja "kuka", másként kiirthatatlanok. Ja, amúgy a kétféle moly nem megy át a másik "felségterületére":-) Nagyon szémét módon tudnak petézni: például teljesen jó szavatosságú, hibátlan csavar-kupakos befőttes-konzerves üvegek pereme alá! Tehát ezeket se hagyd ki a molypusztító hadjáratnál. Kaja mellé ne tegyél molyírtót, ha mégoly környezetbarát is!!!! Semmilyet - inkább gondosan figyeld, hogy régi, dohos, avas liszt, gríz stb. ne legyen a lakásban. A ruhamoly ellen kiváló, ha veszel a piacon néniktől egy halom levelndulacsokrot, mindegyiket egyenként belerakod egy rossz harisnyanadrágból levágott nylondarabba, hogy ha szárad, ne hulljon ezrfelé, és berakod a szekrényekbe, mindenhová, ahol textil van. Én nyáron az ablakok közé, sőt a nyitott ablakba is rakok, nem jönnek be kintről a kis nyvalyások:-)
2009. jan. 24. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!