1500nm-es Lk telken, kb. mennyi lehet a %-os beepites?
lk-kategória is alkategóriákra van bontva, ez széles keretek közt változik. amúgy a beépíthetőség mértékét a helyi rendezési terv szabályozza meg, kisebb városokban 20-25%, nagyobbakban nagyobb, falun pedig kisebb szokott lenni. a telek mérete azonban nem mérvadó a beépíthetőség szempontjából, ha 10, ha 1000 m2, akkor is csak ugyanannyi százalékát lehet beépíteni. az a legbiztosabb, ha megkérdezed a helyi önkormányzatot, ott megtudják mondani pontosan.
(negyedéves építészhallgató) 22/N
Helyere, vmi 13 lakasos 2szint+tetoteres project is elado ezen a telken, amire van engedely is, de mast is lehet epiteni (sajat hazat)...
Ekkora telekre 13lakasos haz, eleg nagy terulet, lehetseges, hogy 450nm, es 12m magassag...
Ez az engedely (meretekben), csak arra vonatkozik, vagy ha vki tovabbiakban sajat hazat akar RA, akkor ott nincs ekkora engedmeny?
nos... az előző vagyok. az általad említett társasház alapterülete sztem kisebb, kb 240-250 m2 lehet.
családi házat ha szeretnél, erre a területre szerintem építhetsz, persze nem villa nagyságút (250-300 m2-re gondolok most) pontos tájékoztatásért mindenképp keresd fel az önkormányzatot.
Persze,
ez a telek az utolso utca utan van, egy pici to utan, es egy kis mellekfolyo labanal. Ez a ketto hatarolja.
3 oldalt mezo... 4. oldalon pici zold terulet, toval.
Oke, ertem,Az' enyem' menzard teteju lenne. Ami csak abbol erdekes, hogy foldszint (3 meter) + menzard tetoter 65 fok 3 meter belmagassagig, majd 30 fok (h kozepen osszerjen a tetocsucs) kb...
Es 15 meter szeles hazrol beszelek. = a menzard teto csucsa pedig 11 meter. (akar a tetoter 2 szintes is tud lenni)
Ez persze nem azt jelenti, hogy az egesz haz 11 meter magas, mert ez tetoter...csak szegeny ugy er ossze.
Kihasznalom a tetoteret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!