Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Elektromos hálózati anomália?...

Elektromos hálózati anomália? Részletek lentebb!

Figyelt kérdés

Tény, hogy nem egy fiatal házban lakom (közel 40 éves), mely elektromos hálózata elég sűrűn lett felújítva, kiegészítve, legtöbbször mindig más által. Így jöhetett létre olyan helyzet, hogy két helyről is jön be áram (sarokházról van szó) és van 3 villanyóránk, mindez egy kis családi házra.

A jelenlegi helyzet a következő:

Először villogott, majd elment a neon lámpa, majd a tévé hirtelen elkezdett kibe kapcsolni elég sűrűn. Kikapcsoltam és elővettem a multimétert. A következőket mértem ebben a szobában:

Fázis-0: 170V (a földelésekre rendben kijött minden)

Az emeleten megtaláltam a hiányt:

Fázis-0: 60V

Fázis-Föld: 40V

0-Föld: 20V

Tehát itt már tényleg kezdett gubancosodni. Áthidalásra találtam egy konnektort, amiben megvolt a 227V, de ott viszont a földeléssel párban mindkettőre 106 V-ot mutatott.

A multiméterrel lehet a gond?:D

2010. dec. 2. 17:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Valamelyik eszköznél föld-0 zárlat, vag 0 szakadás lehet. Húzz ki mindent és így mérj. Jó lenne feltérképezned, hogy melyik konnektor/kapcsoló melyik órára van kötve. Persze a legjobb megoldás az lenne, ha egy rendes villanyszerelő rendbetenné a dolgokat, de gondolom az anyagi lehetőségek erre nem adottak.
2010. dec. 2. 17:50
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem elsősorban anyagi helyzettel van gond, én magam is konyítok hozzá eléggé, inkább az, hogy időm nincs, meg olyan eszközök vannak, amelyek megkövetelik a konstans áramellátást, mikor itthon vagyok:D
2010. dec. 2. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!