Miért púposodott fel a házilag lerakott laminált
padlónk?
Figyelt kérdés
A szoba közepén kb. 4-5 nm-es nagyságú területen van felpúposodva, szemmel is látható, kb. 2 cm-rel púposodott fel. Mitől van ez?
A lerakás után olyan szép volt, majd 2 hét múlva púposodott fel.
2010. nov. 30. 09:42
1/7 anonim válasza:
Kevés dilatációs hézagot hagytatok a fal mellett.
2010. nov. 30. 09:53
2/7 anonim válasza:
Igen, körben a falnál minimum 1-1 cm-t kellett volna hagyni.
le kellene szedni a szegőt és vagy visszaszedi az egészet, vagy egy illesztőfűrésszel körben megpróbálni levágni 1 cm-t
időben kb ugyanannyi szerintem.
2010. nov. 30. 10:18
3/7 anonim válasza:
nem maradtak bent a feszitő ékek a fal mentén?
2010. nov. 30. 12:39
4/7 anonim válasza:
Ez nedvesedéstől lehet.Szerintem nincs alatta vízzáró fólia és emiatt a párát megszívta a laminált padló alsó része.Ez attól van, ha friss a beton nem lett rendesen kiszáradva lerakták a padlót fólia nélkül és voálá..a víznek távoznia kell valahol.
Fel kell szedni.Ha attól lenn, hogy nem hagytak a fal mellett 1-1 cm. akkor egy sorban púposodna a dilattáció mentén, de gondolom itt egy területen van ez a gond.
Rossz hír, ha nincs alatta párazáró fólia, akkor a kivitelezővel tudsz érdemben fenyegetőzni, mert ilyenkor nem él a garancia a laminált padlót gyártó cégtől..
2010. nov. 30. 13:45
5/7 anonim válasza:
ha körben nincs meghagyva az 1cm akkor középen puposodik, egymást emelik a lapok. ilyennel már találkoztam,de olyannal is amit te írsz, hogy nem raktak fóliát:) ezt csak a kérdező tudja.
2010. nov. 30. 13:52
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nedvességtől biztos nincs, mivel tetőtéri szoba, és a régi hajópadlót is alatta hagytuk, arra jött még egy rétek habfólia. Szerintem kicsi rést hagyott a férjem a fal mentén és ez lehet az oka.
2010. nov. 30. 13:54
7/7 anonim válasza:
Mi is így jártunk, nálunk kevés volt az 1 cm hézag. Mi nem szedtük fel, hanem az uram valami nagyon erős anyagból csinált egy éles ékszerű valamit, amivel végigkopácsolta a laminált szélét. Bocs, hogy ilyen konyhanyelven mondom, de máshogy nem tudom kifejezni magam, a lényeg, hogy a szélét végig még plusz egy centibe le tudta ütögetni. Így viszonylag könnyen megúsztuk és azóta nincs gond!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!