Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Problémám van az albérlőmmel....

Problémám van az albérlőmmel. Hogyan szabadulhatok meg tőle? Kifejtés lent:

Figyelt kérdés

Először egy átlagos diáklánynak hittem. Sajnos utóbb derült ki, hogy egy mentálisan beteg lányról van szó. Nincs családja, azt hiszi, hogy én vagyok az ő új anyukája.

Mindent el akar nekem mondani, mindenhez engedélyt kér, állandóan a nyomomban van és csak néz-néz, folyton takarít és nagyon-nagyon meg akar nekem felelni, de én közben egyre jobban félek tőle. Éjszakánként álmában sikítozik. Egyszerűen kiszámíthatatlan reakciói vannak.

Írtunk szerződést, de abban nincs kitétel a kiköltözésre vonatkozóan. Magától nem hajlandó másik albérletet keresni. Csak úgy kidobni a cuccát, lecserélni a zárat nem akarom...ennyire nem vagyok gonosz. De ezt sokáig nem fogom bírni. Kihez lehet ilyenkor fordulni? Ki az illetékes ilyenkor? Nincs gyámság alatt, elvileg cselekvőképes...de gyakorlatilag nagyon nem.

Segítsetek egy emberi megoldást keresni.

2010. nov. 26. 09:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Az árvaellátás csak akkor jár, ha tanul, egyébként nem.

sőt, 20 éves korától kezdve évente be kell neki mutatnia a nyugdíjpénztár fele egy iskolalátogatási papírt, hogy igazoljam, még mindig tanulok nappali tagozaton.

Nekem furcsa az egész, szerintem szeret ez a lány füllenteni, nem?

2010. nov. 26. 12:30
 12/20 A kérdező kommentje:

Az biztos, hogy sok minden nagyon nem tiszta.

Soha nem kérdeztem ki, egyrészt mert illetlenségnek gondoltam, másrészt meg nem is érdekel ilyen mélységben. Csak ő folyton mesél magáról. De úgy mesél, hogy közben nem értem, hogy mit mond. Ez tudom, hogy így fura. Leírom egy konkrét párbeszédünket:

Alapszitu két idegen, aki egy-két napja egy fedél alatt él, de egymásról semmit nem tud:

- Ma elmegyek a Zsoltihoz és lekeverek neki egy pofont.

- Ki az a Zsolti és miért akarnád bántani?

- A Zsolti az Ildikó bátyja.

- Ki az az Ildikó.

- Aki a régi helyen dolgozott.

- Milyen régi helyen?

- Egy hónapja nem jártam ott.

- De hol????

- Hát a Zsoltinál.

...és így tovább...

2010. nov. 26. 13:00
 13/20 anonim ***** válasza:
89%

:)szegény...

mond neki, hogy egy hónap múlva hozzád költözik egy rokonod, és ezért már nem tudod kiadni neki a lakást.talán így nem sértődik meg:)

2010. nov. 26. 14:54
 14/20 anonim ***** válasza:

Csak egy ötlet ! Menj le az Ő szintjére,és trükközz !

-Én így tenném...:

Mondanám--beszéltem a régi főbérlőjével,aki keresi,és menjünk el együtt hozzá. Amikor(ha?)kiderül,hol lakott előtte,később beszélnék négyszemközt a régi szállásadójával,"leinformálnám" teljesen,hogy mit kell/még/ tudni róla,milyen---stb.stb---és ez alapján lépnék.

2010. nov. 26. 17:51
 15/20 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy sem hazudni sem "trükközni" nem tudok. Egyszerűen nem menne. A szerződés módosítás volt a legjobb ötlet, amit kaptam. Keresek egy jogászt és a segítségét kérem hozzá.

Köszönöm mindenkinek!

2010. nov. 26. 18:00
 16/20 anonim ***** válasza:
Így van. Húzzon a fr@ncba. Ne legyen lelkifurdalásod, nem segíthetünk mindenkin, pláne nem a saját nyugalmunk árán.
2010. nov. 26. 18:17
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

1. Mondj fel neki irásban, irj rá dátumot, hogy meddig költözzön ki

2. nyomtass ki neki albérleti lehetőségeket

3. azt mondd, hogy egy jóbarátodnak van szüksége a szobára, nem vele van baj

2010. nov. 27. 04:53
 18/20 anonim ***** válasza:
Talán úgy lehetne hatni rá, ha megkérnéd egy ismerősödet, esetleg egy férfi hatásosabb lehet, hogy menjen el hozzád és játsszátok el, hogy ő egy ismerősöd/rokonod/barátod stb. és kb 1 hónap múlva szüksége lesz egy helyre ahol meghúzhatja magát tartósan, lehetőleg ezt az ismerős is mondja el, úgy hatásosabb lehet, a lényeg, hogy valami jó sztori is legyen mögötte, mert így, főleg ha jóindulatúan "dilis" a kislány, talán jobban megérti és mivel ott egy hús-vér ember akit lát, talán könnyebben felfogja, hogy na akkor tényleg menni kell egy hónapon belül. Ha elsőre nem venné a lapot, akkor még ugorjon be többször az ismi, hogy húú akkor lesz-e elég hely a cuccainak, mert mindenét el kell onnan hozni ahol lakott stb., vagyis fenn kell tartani a látszatot és megerősíteni abban, hogy ide bizony jönni fog valaki más.
2010. nov. 28. 21:34
 19/20 anonim ***** válasza:

Most komolyan, ha rendes szerződést írtatok, akkor abban lenni kellene a megszűnésről is valaminek. Pl hogy bármelyik fél felmondhatja, kifizeti az utolsó lakbért pl decemberre (gondolom havonta előre fizet), és január 1-gyel letelik a felmondási idő.

De ha a lakásbérletre vonatkozó szerződést vesszük alapul, akkor felmondhatod arra hivatkozással, hogy megszegi az együttélési szabályokat, zavaró magatartást tanúsít, vagy akármi.

Megmondod neki, hogy tovább nem tudod biztosítani a lakhatását, sajnálod, de ez van, van egy hónapja, azalatt keressen másik helyet, ha nagy gebaszt nem okozott, akkor kiköltözéskor visszaadod neki a kauciót, ő meg neked a kulcsokat. De azért cseréld le a zárat mindenképp. :D

2010. nov. 29. 18:46
 20/20 anonim ***** válasza:

Az 1000 % hogy valami nem oké ebben a történetben. Azt viszont szeretném közölni mindenkivel nem mindennapi, ha az embernek meghal az édesanyja, és elveszik az összes családja... Én is ebben a cipőben járok, ugyanúgy albérletben, de mondjuk nem teljesen anyukámnak nézem azt a személyt akitől kiveszem a házat, barátunk vagyunk és ennyi. Viszont az anyósjelöltemet már igen, pedig csak 18 hónapja vagyunk együtt a barátommal...

az árvaságit meg csak suli alatt kaphatja, már 16 éves kortól kell minden szeptemberben iskolalátogatásit küldeni a nyugdíjfolyósítónak, mert különben nem kap utána pénzt. Szerintem semmiképpen sem trükközni meg ötleteket kellene kitalálni, hanem megmondani annak a szerencsétlen lánynak, hogy nem tetszik a viselkedése, és ennyi. Hidd el egy teljes megbolondulás lehet a vége a szülők és család elvesztésének, persze az ember tehet ellene, de nagyon nagyon nehéz, főleg ilyen korban, mert hát az árvaságit 27 éves korig kapja az illető, így nem lehet nagyon idősebb.

Sok sikert hozzá, és beszélgess vele, mondd el neki nem jó így, és adj neki egy hónapot, hogy találhasson valamit.

20/L

2010. nov. 30. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!