Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Problémám van az albérlőmmel....

Problémám van az albérlőmmel. Hogyan szabadulhatok meg tőle? Kifejtés lent:

Figyelt kérdés

Először egy átlagos diáklánynak hittem. Sajnos utóbb derült ki, hogy egy mentálisan beteg lányról van szó. Nincs családja, azt hiszi, hogy én vagyok az ő új anyukája.

Mindent el akar nekem mondani, mindenhez engedélyt kér, állandóan a nyomomban van és csak néz-néz, folyton takarít és nagyon-nagyon meg akar nekem felelni, de én közben egyre jobban félek tőle. Éjszakánként álmában sikítozik. Egyszerűen kiszámíthatatlan reakciói vannak.

Írtunk szerződést, de abban nincs kitétel a kiköltözésre vonatkozóan. Magától nem hajlandó másik albérletet keresni. Csak úgy kidobni a cuccát, lecserélni a zárat nem akarom...ennyire nem vagyok gonosz. De ezt sokáig nem fogom bírni. Kihez lehet ilyenkor fordulni? Ki az illetékes ilyenkor? Nincs gyámság alatt, elvileg cselekvőképes...de gyakorlatilag nagyon nem.

Segítsetek egy emberi megoldást keresni.

2010. nov. 26. 09:52
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

3 kérdésem lenne:

Legálisan van ott nálad?

Adózol a tőle kapott bérleti pénzből?

A bérleti szerződést hivatalos?

2010. nov. 26. 10:54
 2/20 anonim ***** válasza:

Gyanítom, hogy nem teljesen legális a bérleti sz.! Ebbe belenyúltál rendesen! Azt hiszem nem lesz más megoldás, minthogy lecseréled a zárat, és kiteszed a holmiját! FEnyegesd meg, hogy kihívod a rendőrséget, ha cirkuszol az ajtó előtt!

Beszélni nem próbáltál még vele? Mond el, hogy neked terhes az ő viselkedése, és el kell mennie. Ha meg nem érti meg, akkor hazudd azt, hogy az egyik rokonod, ismerősöd hajléktalan lett, ezért ő fog a helyére költözni. Húzzon el!

2010. nov. 26. 11:02
 3/20 anonim ***** válasza:
Keress neki másik albérletet és állítsd kész tények elé. Döntened kell sajnos. Nemigen van olyan megoldás, hogy a te lelkiismereted is nyugodt legyen, de megszabadulj is tőle.
2010. nov. 26. 11:24
 4/20 A kérdező kommentje:

Október 1-én költözött be és igen természetesen jövőre adózni fogok utána. A szerződés-mintát az Albérlet.hu-ról töltöttem le, rendesen tanuk előtt írtuk alá. Tehát minden legális és jogszerű.

Beszélgettem már vele és elmondtam az érzéseimet és, hogy ez így nem működik. Felajánlottam a segítségemet is, hogy segítek másik albérletet keresni neki. De nem fogta fel sajnos. Annyit értett csak meg, hogy nem vagyok vele elégedett és ezért most még többet takarít és még többet akar segíteni és még többet akar a közelemben lenni stb...Nem tudom pontosan leírni...

Persze nem voltam olyan határozott, hogy határidőt szabjak neki vagy konkrétan azzal fenyegessem, hogy kiteszem a szűrét, csak próbáltam rávezetni erre. Ha értelmes lenne értette volna, de sajnos nagyon együgyü.

2010. nov. 26. 12:08
 5/20 anonim ***** válasza:

Ha legálisan van nálad, akkor módosítsatok bérleti szerződés, szintén a két tanú előtt.

Abban legyen 1 hónap felmondási idő, mindkét fél részéről.

Ha majd lejár anno az az 1 hónap és nem hajlandó költözni, akkor a hatóságot is be tudod vonni, hogy kitegyék a lakásból.

2010. nov. 26. 12:13
 6/20 A kérdező kommentje:

Nincsenek szülei, testvérei. Teljesen az utcára kitenni egyik napról a másikra nem akarom. De decemberre már nem fogom átvenni tőle a bérleti díjat...

Valami olyanra gondoltam, hogy Családsegítőben, Önkormányzatnál vagy franc se tudja hol, talán vannak szakemberek, akik segítenek...nekem, hogy megszabaduljak tőle, neki, hogy olyan helyre kerüljön, ahol segíteni tudnak rajta.

Többször hallottam már tőle ezalatt a két hónap alatt, hogy kilátástalan az élete és az édesanyja mellé szeretne feküdni a sírba...Nem akarok én lenni aki odalöki végül...de mégsem az én felelősségem az ő életét megoldani.

Jajj ez olyan nehéz!

2010. nov. 26. 12:14
 7/20 A kérdező kommentje:

12:13-as

Köszönöm. Na erre nem is gondoltam. Remélem ez járható út lesz.

2010. nov. 26. 12:16
 8/20 anonim ***** válasza:
Szeintem az albérlet keresést ne te vállald magadra, mert vissza fog élni a helyzettel és tőled várja majd akkor is, amikor ketyeg az óra ( lásd felmondási idő ), és ha majd esetleg megvonod a segítségedet egy idő után, jogosan, nehogy el kezdjen hepajozni, hogy mekkora sz*mét vagy meg hasonlók.Ahogy leírod, szerintem kitelik tőle.
2010. nov. 26. 12:16
 9/20 anonim ***** válasza:

Tudod, azt nem értem, hogy hogyan lehet diák, illetőleg hol?

Egyetemen?Főiskolán?

Akárhol is van, ha tud tanulni, tehát ilyen szinten szellemileg nem visszamaradott, akkor menjen kollégiumba.

2010. nov. 26. 12:18
 10/20 A kérdező kommentje:

Mint kiderült nem diák. Ezt csak én feltételeztem róla, nem kérdeztem rá.

Nem csinál semmit. Kap árvaságit, meg a betegsége jogán még valamilyen pénzt.

2010. nov. 26. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!