Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen fajta gűztűzhelyt...

Milyen fajta gűztűzhelyt ajánlotok max.70 ezerig?

Figyelt kérdés

Jó lenne, ha 4 égős lenne és lenne benne gázgrill, piezo és világítás. Lehet, hogy valami ezek közül ma már alapvető, nem tudom, mert eddig egy 40 éveset használtam.

És mennyibe kerül a garanciális beköttetése? Hallottam már 7500-40000 Ft-ig mindent, ami azért nagyon nem mindegy...

Segítsetek légyszíves! Köszönöm!

2010. nov. 24. 14:10
 1/6 anonim ***** válasza:
A bekötés díja átlag 13000 Ft szokott lenni, egyébként én ennyi pénzért inkább kombi tűzhelyet vennék, vagyis felül gázégő, alul villanysütő. Ebben az árban pedig már érdemes hőlégkeverőset venni, az étel a villanysütőben (pláne, ha hőlégkeverős) sokkal finomabbra, egyenletesebbre sül, mint a gázsütőben, ráadásul a gáz minősége (már ha vezetékes) nem egyenletes, sokszor ez a legfőbb oka az egyenetlen sütésnek. Márkát Indesitet, Zanussit, Electroluxot ajánlanék ezek megfizethető, ár/érték arányos készülékek, Oriont viszont ne vegyél, az már nem magyar, törökök gyártják.
2010. nov. 24. 16:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Osztom az előző véleményét,kombi !

Annyi kiegészítés,hogy Gorenje-t is kapsz az általad említett árért--hatalmas a sütője.Nekünk a programórás van.

Legalább 16 amper legyen/1 fázisnál/otthon!

2010. nov. 24. 23:17
 3/6 A kérdező kommentje:
De a villanysütő üzemeltetése nem nagyon drága? Azért gondoltam a gázra, mert nem állunk annyira jól anyagilag és jó lenne spórolni rajta.
2010. nov. 25. 02:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Igazából az a helyzet, hogy ha azt nézed, hogy a villanyáram mindig azonos minőséget fog adni, nem hullámzik a minősége akkor szerintem, ugyanott leszel, mint gázsütővel, saját példám (mert egyelőre nekem is sima alul felül gáztűzhelyem van), hogy ha sütünk valamit, akkor sokszor egy óra helyett 2-3 órán át sül az étel, olyan rossz a fűtőértéke a gáznak, ráadásul az étel íze sem lesz úgy az igazi, a gázóra meg csak pörög.
2010. nov. 25. 10:19
 5/6 anonim ***** válasza:

A tegnapi "Gorenje-s" v.ok.

A saját gyúrású/2 tepsi/pizza 16 perc,a 10~12 tojásos piskóta szintén. Volt gázosunk,ez jó esetben 35 perc,és a pizza-->keksz volt.

Mi anno elkezdtük mérni/fogyasztásmérővel/---és évi!!! 4-5ezer plussz jönne ki,a gázt nem tudtuk visszaszámolni.

De a minőség !

2010. nov. 25. 21:55
 6/6 anonim ***** válasza:

sokkal jobb a villanysütő! mi egy hónapja költöztünk be az új lakásba, külön gáz főzőlap van, azt is imádom hogy magától ad szikrát, nem kell gyufával sz.rakodni. A sütő villany, tényleg sokkal jobb, én gázon mindig is képtelen voltam pl sütit sütni :)

Most jött az első havi villanyszámla, 2500 Ft. A sütőt hetente legalább kétszer bekapcsolom, nem hiszem hogy olyan sokat dobott volna rajta, mert a többi fogyasztó A osztályú nagy hűtő, mosógép A+ de kétnaponta megy, százéves mosogatógép, tuti nem a legkisebb fogyasztással, energiatakarékos izzók, és két laptop (TV nincs, így az nem zabál), sőt van hogy néha a vízforralóval előmelegítem a vizet mert gyorsabb mint a gázon várni hogy felforrjon a krumpli alatt :)

csak bojlerből nem éri meg a villany :)

2010. nov. 26. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!