Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit érzek a konvektornál?

Mit érzek a konvektornál?

Figyelt kérdés
Szagosan ég az egyik konvektor. Ami azt jelenti, hogy savanyú büdös szag áramlik befelé, hasonló ahhoz ami kifelé megy. Égéstermék? Soha nem volt még ilyen szag. Nem kéményes, hanem fali kivezetésű. Ez most ugye nem szénmonoxid? Az teljesen szagtalan. Akkor mi pontosan? Szerelő már látta,érezte is. Azt mondta, hogy hívjam a fűtéstechnikát ők majd körbe szaglásszák. Ők elutasítottak, illetve azt mondták, hogy a kéményt ellenőrzik, ami ugye nincs. Meg, hogy megmérik a levegő oxigéntartalmát. De könyörgöm ki csinálja meg a készüléket?!!
2010. nov. 24. 12:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem másik szerelő kellene. Vagy tegyél hővisszaverő fóliát a konvektor mögé. Ha onnantól nem érzed, akkor a kivezetésnél nem zár rendesen a fal.
2010. nov. 24. 12:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Nálam akkor szokott szagos lenni, mikor sokáig nem volt használva és beindítjuk a fűtést. / a portól stb./Esetleg míg nem használtad addig nem folyt bele valami? mert ha esetleg ez történt akkor az ég rá. Egyébként hívj ki egy másik szerelőt a biztonság kedvéért.
2010. nov. 24. 12:45
 3/8 anonim ***** válasza:

Van-e a lakásban bárhol szagelszívó, vagy valamiféle kifelé nyomó ventillátor?

Én egyébként azt gondolom, valami kosz ég rá, de szerintem egy szerelő ezt tudná...

2010. nov. 24. 12:52
 4/8 A kérdező kommentje:
Természetesen nem folyt bele semmi, és nem is az égett por szaga. Azt szoktam érezni, de csak beüzemeléskor. Mondom ugyanaz a szag, amit a külső falon is érezni, persze nem olyan töménységben. Szagelszívót nem üzemeltetünk. Persze szóltam már másik szerelőnek, aki ígérte hogy ma kijön. Egyébként a mostaniba nagyot csalódtam, pedig a város egyik legjobb szerelőjének mondják. Ehhez képest úgy itt hagyott, hogy csak na. Meg sem próbálta megkeresni a bajt. Köszi a válaszokat.
2010. nov. 24. 13:20
 5/8 anonim ***** válasza:
engem is érdekelne a megoldás...nekem uj konvektorom van és nálam is van hasonló jelenség,már a második télen ha megtudsz valami ujat irj légyszi....
2010. nov. 24. 14:05
 6/8 A kérdező kommentje:

Na úgy néz ki megoldódott. Ezt nem hiszem el, ilyenek a "nagy" mesterek!! Ma kijött egy idős nyugdíjas szerelő, aki megtalálta, majd meg is oldotta a hibát. Nem elég, hogy az előző szerelő nem találta a hibát, (nem is kereste) de még ő is okozta. Ugyanis pár hete kinn volt, mert két konvektort nem tudtam begyújtani. A problémát pók okozta. Ezért szét szerelte, és szerelés közben letört egy csavart. Akkor ő nem tulajdonított neki nagy jelentőséget, pedig kérdeztem is, hogy ez nem probléma e. Azt motyogta nem, van egy másik csavar az fogja. Igen ám de most kiderült, illetve az idős szerelő kiderítette, hogy nem csak rögzítés volt a csavar funkciója. Amellett egyik alkatrészt húzta a helyére, illetve rögzítette a tömítést. Mivel ez nem volt rögzítve, és mozgott az egész, tehát hézagos volt. Ott szivárgott a cucc kifelé, ami a szagot árasztotta.

Nem elég, hogy az a szemétláda okozta a hibát, később meg sem akarta keresni a probléma forrását. Felhívom és megköszönöm neki. Ez a mostani szerelő egy lelkiismeretes, precíz ember volt, és kereste a hibát. Ennyit erről.

Kedves utolsó!

Ez alapján Nálatok is valami hasonló baj lehet. Valószínű nem megfelelő valahol a tömítés, és ott jön a bűz.

2010. nov. 24. 19:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Köszönöm, utána járok a dolognak ebben az ügyben a harmadik szerelőt kell hivnom majd csak rájön valamelyik a hibára
2010. nov. 25. 07:39
 8/8 A kérdező kommentje:
Ezek szerint több szerelő volt már Nálad is? Egyik sem tudta megmondani, hogy mitől van a szag? Akkor gratulálok nekik is.
2010. nov. 25. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!